Tentoonstellingen en activiteiten

Activiteiten

Buitententoonstelling esplanade Mola Molencentrum

Op de esplanade vóór Mola Molencentrum kan je een wandeling maken langs heropgebouwde grote schaalmodellen van molens, waaronder:

  • Van Holles Molen, of ook wel 'nonkel Pier', genoemd, is een molen van 5,5 meter hoog - met de wieken erbij wel meer dan 11 meter. Deze molen kan echt malen. Het was Gerard Van Holle (+ 2005) die samen met legendarische molenaars en molenmakers August Baetslé, Gerard Billiet, Alex Meireleire, Roger Van Poucke en Cyriel Neyt in 1976 in Assenede dit exemplaar op schaal 1/2 bouwde, uit nostalgie naar de molen van zijn familie die in 1923 gesloopt was. 
  • Vromans Molen is ook een maalvaardige molen, ditmaal op schaal 1/3. De hoogte is een 5-tal meter - inclusief wieken bijna 9 meter. Stefaan Vroman (+ 2011) was 14-15 jaar toen hij eigenhandig deze molen bouwde in de jaren 1950 in Zwevegem. Later werd hij molenaar van de ‘Mortiersmolen’. Hij was een pionier in het ijveren voor deskundige molenrestauraties in Vlaanderen. 

Informatieve tentoonstelling in Mola Molencentrum

In Mola Molencentrum kan je het hele jaar door terecht voor een boeiende, interactieve tentoonstelling over molens en windenergie.

Afgelopen tentoonstelling

Stel een vraag