De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Tentoonstellingen

Naar molens kijken

Mola Molencentrum stelde samen met vzw Oost-Vlaamse molens de tentoonstelling 'Naar molens kijken' samen.

De molen is een onuitputtelijke bron van metaforen, symbolen en allegorieën, getuige hiervan de meer dan 40 kunstwerken van o.a. Latemse en Dendermondse schilders. Maar de molen is ook een Vlaamse uitvinding, de moeder van alle technieken, een baken in het landschap. Het ambacht is immaterieel erfgoed en zorgt met milieuvriendelijke energie voor het beste meel ter wereld!

Deze expo loopt van 29 mei tot en met 26 september 2021 op de provinciale erfgoedsite Ename (Oudenaarde), in het Erfgoedcentrum.

Florient

200 Jaar geleden verzamelde Charles Van Hoorebeke meer dan 1500 plantensoorten in een herbarium. Bijna de helft van de planten die toen in onze streken voorkwamen, blijken nu erg zeldzaam of zijn zelfs helemaal verdwenen - een graadmeter voor hoe het met het milieu gesteld is. Maak kennis met de planten die Van Hoorebeke twee eeuwen geleden verzamelde en ontdek hoe het komt dat die planten uit onze regio’s verdwenen zijn.

Van 19 mei tot en met 27 juni 2021 kan je de reizende tentoonstelling Florient gratis bezoeken wanneer je de erfgoedsite Mola Molencentrum bezoekt. Met bijbehorende kinderzoektocht in domein Puyenbroeck, en databank.

Meer info over het Florient-project.

Stel een vraag