Wonderlijke Wandeling

Het monster van Puyenbroeck

Ga op ontdekking in domein Puyenbroeck met de ‘Wonderlijke Wandeling’.

Op deze beestige wandeling ontdekken jongeren van 9 tot 14 jaar wetenschap, natuur en erfgoed in domein Puyenbroeck. Jongere nieuwsgierigen zijn met wat hulp ook welkom, net als dappere familieleden. Reken op 2,5 uur ontdekkingsplezier tijdens deze gratis wandeling van 2,3 km

Een wandelplan toont je de weg naar bijzonder leuke locaties in het domein. Daar krijg je een doe-opdracht, een leuk weetje of een wetenschappelijke proef voorgeschoteld die je zal verwonderen.

Je gaat niet alleen op pad. Naast vrienden of familie, vertelt het monster van Puyenbroeck je onderweg wat hij eeuwenlang zag in het domein. Je hoort hem via de bijhorende podcast. Let wel op, deze wandeling is niet voor watjes!

Ik wandel mee!

Wandelplan

  • Het gratis routeplan kun je afhalen in het bezoekerscentrum van domein Puyenbroeck of in het Mola molencentrum
  • Of download hier de digitale versie.
  • Start wandeling: bezoekerscentrum Puyenbroeck - Parking 1 (Puyenbrug 1A, Wachtebeke)
  • Opgelet: bij windstoten van meer dan 70 km/uur worden de bossen gesloten, en kan je deze wandeling niet doen. Je ziet dan een rode banner bovenaan deze pagina verschijnen.

Ik luister mee!

Audiogids

  • De bijhorende audiogids kan je terugvinden in jouw podcast app of via Spotify. Zoek op 'Het monster van Puyenbroeck'.
  • Of beluister de afleveringen hieronder.

Deze wonderlijke wandeling en bijhorende audiogids kwamen tot stand dankzij een samenwerking tussen de Arteveldehogeschool, Het Geluidshuis en Provincie Oost-Vlaanderen.