De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Naar de boerderij of serre

Ben je op zoek naar een uitstapje op een boerderij of serre met je familie of vereniging? Deze kaart toont je waar je op afspraak terechtkunt:

Beleef de Boerderij

Wil je weten wat je eet en waar het vandaan komt? Kies uit meer dan 80 actieve land- en tuinbouwbedrijven uit het netwerk ‘Beleef de Boerderij’ en maak vooraf een afspraak. Er valt heel wat te beleven: een kijkje nemen in de grote koeienstal, geitjes aaien, aardbeien plukken, geurplanten stekken, kruidentuiltjes maken. Op je favoriete bezoekboerderij valt ook veel te ontdekken voor groepen.

De wereld van Pierlepein

Muis Pierlepein is de mascotte van enkele land- en tuinbouwbedrijven. Ze is, net als alle muizen nieuwsgierig, ondernemend en sociaal. Maar ze blinkt uit in haar liefde voor de boerderij of serre, de natuur of het landschap. Pierlepeinboerderijen zijn actieve en hedendaagse land- en tuinbouwbedrijven in Oost-Vlaanderen die werken met op maat gemaakt educatief materiaal voor de allerkleinsten. Op een Pierlepeinboerderij kan je ook een (verjaardags)feestje organiseren.

In de brochure Pierlepeins boerderijvrienden kom je meer te weten over de dieren op een boerderij. In de brochure Neuzen in het rijke verleden van de Pierplepeinboerderij ontdek je de geschiedenis van enkele boederijen.

Stel een vraag