Provinciaal onderwijs: een kwaliteitsreferentie

Het provinciaal onderwijs wil een kwaliteitsreferentie zijn voor bedrijven en professionele organisaties, meteen één van haar grootste ambities. Om dat te realiseren is het belangrijk dat provinciale scholen en centra nauw samenwerken met bedrijven. Op die manier kunnen leerlingen en cursisten beter voorbereid worden op de steeds wijzigende competenties die bedrijven nodig hebben.

 

Door nauw samen te werken komen scholen en centra in contact met de nieuwste technologieën, die niet altijd in een school of centrum aanwezig zijn. Bedrijven krijgen de kans om samen met de scholen en centra de invulling van het curriculum vorm te geven. De toevoeging van een gastleraar aan het team biedt de kans om expertise te delen en uit te wisselen. Leerlingen en cursisten maken via stage en duaal leren kennis met bedrijven, als eerste stap richting een succesvolle carrière.

 

Het provinciaal onderwijs wil dé partner voor de toekomst van Vlaanderen zijn. De raad van bestuur van het provinciaal onderwijs zet daarom in op:

  • duaal leren;
  • energietransitie;
  • digitalisering;
  • STEM (het zoeken naar een oplossing voor een maatschappelijk probleem, met geïntegreerde inzet van wetenschappen, wiskunde, technologie en engineering); 
  • diplomagerichte opleidingen, NT2 en tweedekansonderwijs.

Samenwerken?

Interesse om met een provinciale school samen te werken? Vul het contactformulier in, of neem contact op via e-mail of via telefoon (tel: 09 267 74 43).

Bekijk onze andere samenwerkingsmogelijkheden.

Stel een vraag

directie Onderwijsinstellingen

+32 9 267 74 43