STEM workshop organiseren

Deel jouw vakkennis en draag bij aan een sterkere relatie tussen de bedrijfswereld en het onderwijs. STEM-workshops zijn dé ideale manier om jongeren te inspireren en te tonen hoe relevant de STEM-vakgebieden zijn. Bovendien is het een geweldige kans om getalenteerde mensen te ontmoeten die in de toekomst goed zouden passen binnen jouw bedrijf.

Zo’n workshop doorbreekt de dagelijkse schoolroutine en laat hen vol enthousiasme meewerken. Ook voor de begeleidende professionals is het een verrijkende ervaring. Door samen te werken met nieuwsgierige leerlingen ontstaan vaak nieuwe ideeën en frisse perspectieven die waardevol kunnen zijn binnen jouw bedrijf. Samen de kracht van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde ontdekken is een krachtige manier om de interesse van jongeren in STEM aan te wakkeren. 

STEM-dagen

Enthousiaste leerlingen uit het zesde leerjaar brachten tijdens de STEM-dagen een bezoek aan Richtpunt campus Ninove-Zottegem. Hierbij werden de leerlingen uit verschillende basisscholen ondergedompeld in de wereld van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. 

Deze buitengewone ervaring bood de jonge leerlingen de kans om de grenzeloze mogelijkheden van STEM-onderwijs te ontdekken. Ze werkten samen aan creatieve projecten die hun probleemoplossende vaardigheden, teamwork en technologische kennis uitdaagden. 

Met zijn jaarlijkse STEM-dag toont Richtpunt campus Eeklo zesdejaars basisonderwijs wat ze op een technische school allemaal kunnen leren. Jonge leerlingen krijgen hier de kans om op een speelse manier een brede waaier van technische en wetenschappelijke activiteiten te ontdekken. Bovendien komen ze te weten of een technische opleiding iets voor hen is.

Aan de vorige editie op 8 december 2023 namen er maar liefst 1400 enthousiaste leerlingen uit het Meetjesland deel!

Samenwerken?

Interesse om zelf een STEM-workshop te organiseren? Vul het contactformulier in, of neem contact op via e-mail of via telefoon (tel: 09 267 74 43).

Bekijk onze andere samenwerkingsmogelijkheden.

Stel een vraag

directie Onderwijsinstellingen

+32 9 267 74 43