Een boerderij of serre bezoeken

beleef de boerderij campagnebeeld met boerderijdieren

Beleef de boerderij

Wil je weten wat je eet en waar het vandaan komt? Kies uit een 90-tal land- en tuinbouwbedrijven uit het netwerk ‘Beleef de Boerderij’ en maak vooraf een afspraak bij de boerderij of serre. Er valt heel wat te beleven: een kijkje nemen in de grote koeienstal, geitjes aaien, aardbeien plukken, geurplanten stekken, kruidentuiltjes maken, zelf groenten oogsten ...

Voor wie?

Voor scholen ((buitengewoon) basis-, secundair en hoger onderwijs), groepen, families en verenigingen van alle leeftijden.

Afspraak maken

  1. Kies een land-of tuinbouwbedrijf uit via de kaart.
  2. Maak rechtstreeks met de land- of tuinbouwer een afspraak voor een bedrijfsbezoek.

 

Tips:

  • Voor deze uitstap kunnen Oost-Vlaamse scholen een subsidie krijgen. Je ontvangt max. 50 EUR per klas per bezoek. 
  • Wist je dat een boerderijbezoek voldoet aan een aantal eindtermen van het basisonderwijs? Ontdek welke dat precies zijn!

Boerderijonderwijs

Leerlingen uit de 3de graad basisonderwijs trekken 6 halve dagen
met de fiets of te voet naar een bezoekboerderij ‘Beleef de boerderij’ in de buurt.

Boerderijonderwijs toetst leerstof aan de praktijk. Abstracte begrippen als schaalberekening, hefboomprincipe, … worden concreet tijdens op en top buitenonderwijs.

Kom meer te weten over Boerderijonderwijs.

Boer(in), maat van het klimaat!

Wil jij zien welke inspanningen op de boerderij of in de serre worden geleverd voor duurzaamheid en klimaat? De bezoekboerderijen van Beleef de boerderij staan voor je klaar! Elk op hun manier werken ze aan een goed leven op een gezonde planeet.

Voor leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar is er een apart thematisch boerderijbezoek uitgewerkt: ‘Boer(in), maat van het klimaat!’. Via interactieve werkvormen gaat de boer(in) in gesprek en vergroot hij/zij het inzicht van je leerlingen. Benieuwd? 

Bonjour Boer

Waag je met de klas aan een heus taalplonsbad op de boerderij. Kom meer te weten over Bonjour Boer en het lesmateriaal. Tijdens boerderijklusjes, kook-, knutsel- en spelactiviteiten maak je kennis met de Franse taal. Alle zintuigen worden geprikkeld.

Maak een afspraak met je favoriete hoeve in Wallonië of Noord Frankrijk.

Stel een vraag