Windlandschap E40: cluster Gent-Zwijnaarde

Er zijn plannen voor  drie windturbines op en rond het bedrijventerrein Zwijnaarde, ter hoogte van kruispunt E40 en E17 ten zuiden van Gent.

Het project ligt in de concentratiezone ‘Gent-Zwijnaarde’ die de Provincie eind 2014 heeft afgebakend als één van zes zones die ruimtelijk heel geschikt bleken voor de ontwikkeling van windenergie langs de E40. Deze zone omvat de bedrijventerreinen aan het verkeersknooppunt E40/E17, aan beide kanten van de Ringvaart.

De aanvragen liggen momenteel stil.

Rol van de Provincie

De Provincie is al jaren bezig met visievorming rond windlandschappen en wil extra informatie over het provinciale windbeleid geven naar de omgeving.

  • Heb je een vraag over windturbines in het algemeen, geluid, slagschaduw ...? Vind jouw antwoord tussen de veelgestelde vragen.
  • Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je hieronder in  en ontvang een e-mail zodra er een nieuwe aanvraag in deze zone ingediend wordt.Of herlees de eerdere nieuwsbrieven: 1234567.

Initiatiefnemers?

Voor vragen over elke windturbine neem je best contact op met de ontwikkelaar zelf:

  • Turbine t.h.v. Campus proeftuin UGent: Energent & Ecopower,
  • Turbine t.h.v. site van Amcor Flexibles Gent, ten oosten van de Ghelamco Arena: Engie,
  • Turbine tussen de gebouwen van Fabriek Logistiek, Mainfreight en de zichtheuvel op het bedrijventerrein Eiland-Zwijnaarde: Wind Ilse van NV Eiland Zwijnaarde. 

Actueel

De windturbine projecten liggen momenteel stil. 

Gemeenten

Gent en Merelbeke

Stel een vraag