De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Energielandschap Waasland

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt via gebiedsgerichte energieplanning het energielandschap van 2050. Maar hoe kunnen we deze energietransitie concreet realiseren in het Waasland? Om die vraag te beantwoorden werken we samen met 12 gemeenten en lokale actoren aan een ruimtelijke energievisie voor de regio.

We onderzoeken waar en hoe we hernieuwbare energie kunnen produceren in de regio en hoe we deze energie kunnen opslaan, transporteren en verbruiken. Zo kunnen we gericht werk maken van een efficiënt, betaalbaar en gedragen energielandschap op maat van het Waasland. 

Actueel

  • Het voorbereidende studiewerk op basis van heel wat data en geografisch informatie over de regio, het landschap en het energiesysteem is bijna achter de rug.
  • Het studiewerk toetsen we graag af aan echte lokale kennis van mensen die het Waasland goed kennen. Je hebt géén specifieke voorkennis rond energie nodig.
    • Interesse? Stel je tot en met zondag 18 oktober kandidaat als lokaal omgevingsexpert via de onderstaande knop.
    • We selecteren we maximaal 30 omgevingsexperten uit elke hoek van het Waasland en vanuit verschillende maatschappelijke sectoren.

Timing

Het project is gestart in 2020 en zal enkele jaren duren. Er is nog geen einddatum gekend.

Budget

100 000 EUR

Partners

  • Kernpartners: De 12 gemeenten uit het Waasland en de streekintercommunale Interwaas
  • Betrokkenen: lokale omgevingsexperts, bedrijven en organisaties

Gemeenten

Moerbeke, Stekene, Sint-Gillis-Waas, Beveren, Kruibeke, Temse, Waasmunster, Sint-Niklaas, Lokeren, Hamme, Zele en Zwijndrecht

Stel een vraag