Klimaatgezond tuinadvies

Er is meer ruimte voor groen en water nodig om hitte, droogte en wateroverlast te bestrijden. Jij kan daar als burger of als gemeente bij helpen. Vergroen en onthard je omgeving door een extra stukje in te richten als natuur. Zo creëer je een aangename leefplek voor jezelf en talrijke beestjes en draag je bij aan een beter klimaat.

Voor burgers

  • Lees 20 klimaatgezonde tips die je kan toepassen in je tuin, gevel, koertje, balkon, …
  • Ontvang gepersonaliseerd tuinadvies door een tuincoach: 
    • In 16 Oost-Vlaamse steden en gemeenten kan je advies krijgen van een tuincoach. Die geeft advies en tips op maat van jouw voortuin om die op een natuurlijke en duurzame manier in te richten. Zo ontdek je hoe je meer leven in je voortuin te brengen, met plaats voor inheems groen, water en nuttige insecten zoals bijen en vlinders. Interesse? Neem contact op met de duurzaamheidsambtenaar van je gemeente of stad en vraag of je voortuinadvies kunt krijgen.

Voor lokale besturen

De Provincie Oost-Vlaanderen stelde een professionele tuincoach aan die gepersonaliseerd tuinadvies geeft in 16 gemeenten in 2021.

Voor scholen

De Provincie begeleidt scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders via een integraal, tweejarig traject om speelplaatsen te vergroenen en te ontharden

Stel een vraag

dienst Klimaat, Milieu & Natuur

+32 9 267 78 02