S-Circel: creëer duurzame jobs in een circulaire economie

Hoe benutten we maximaal de tewerkstellingskansen die de circulaire transitie ons biedt? En hoe creëren we een omgeving waarin bedrijven circulair kunnen groeien en bloeien door kansen te bieden aan personen die vandaag uit de boot vallen op de arbeidsmarkt?

Dat was het onderwerp van S-Circel, dat tot stand kwam met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Voor dit ESF-project gingen de Provincie Oost-Vlaanderen, Odisee en The Circular Hub na hoe sociaal-circulaire samenwerking kan leiden tot nieuwe jobs voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We ontwikkelden onder andere een tool waarmee je circulaire jobs kan creëren en de competenties van een kandidaat kan aftoetsen. Voor de tool maakten we gebruik van Inclusief Jobdesign. Die methode liet toe om nieuwe jobs op maat van onze doelgroep te ontwikkelen, door bijvoorbeeld laagdrempelige taken af te splitsen en in een nieuwe functie te gieten.

Wil je zelf naar hartenlust experimenteren met takenpakketten om jobs op maat van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te creëren? Of wil je nagaan of de competenties van een kandidaat matchen met een circulaire job? Neem dan snel een kijkje op s-circel.be!

Je vindt er behalve de tool ook de competentieprofielen voor 5 circulaire jobs en het competentiemodel voor leidinggevenden om sociaal-circulaire samenwerkingen te doen slagen.

logobanner project duurzame tewerkstelling

Stel een vraag

dienst Ondernemen & Innovatie

+32 9 267 86 84