Lees de maatregelen op www.oost-vlaanderen.be/puyenbroeck-corona

Volwassenen

Natuurwandeling

Mogelijke thema’s: flora (bijvoorbeeld bloemen, bomen en bos), fauna (bijvoorbeeld vogels en vlinders), de geschiedenis van Puyenbroeck, paddenstoelen, ecologie en natuurbeheer. Op verzoek werken we graag een wandeling op maat uit. 

Geluidenwandeling

Geluiden zijn een belangrijk deel van de natuur om ons heen. De vogels zingen, de bomen ruisen, het water klettert. Maar wat is geluid eigenlijk? Hoe ontstaat het? En hoe komt het dat we het ‘horen’? Wat als er geen geluid is, maar stilte? Allemaal vragen die aan bod komen in deze wandeling. Met toestellen zoals stethoscopen en decibelmeters luisteren de deelnemers naar de wind, een beekje, het zoemen van een bij of zelfs de sapstroom van een boom. 

Ecogolf

Aan golfterreinen kleeft vaak het imago dat ze een zware ecologische voetafdruk hebben. Voor Golf Puyenbroeck is dat zeker niet het geval. De golf onderhoudt haar terreinen duurzaam. Ze behaalde bijna als enige in België het waardevolle internationale GEO-certificaat van de Golf Environment Organization. Neem gerust een kijkje achter de schermen van de golfclub. En ontdek op en rond de 9 holes de verrassende biodiversiteit aan fauna en flora van vlinders, paddenstoelen tot verschillende inheemse bomen en planten.

Natuurverhalen

Weet je hoe het vergeet-me-nietje en het harig wilgenroosje aan hun naam komen? Ook vuurheksen en dwaallichtjes kennen hun oorsprong in de natuur. In deze wandeling richten we onze aandacht helemaal op oude wijsheden en leuke natuurverhalen.

Blotevoetentocht

Lang geleden was het volkomen normaal en ook vandaag lopen veel volkeren nog op blote voeten. Kijk maar naar de Australische Aboriginals of de Afrikaanse Masai. Bevrijd je tenen en ontdek Puyenbroeck op een unieke manier.

Levend erfgoed

Maak een wandeling door het dierenpark of levend erfgoedpark en ontdek oude boerderijrassen.

Praktisch

  • Prijs: 50 EUR/gids
  • Tot 25 personen per groep
  • Deze activiteiten kun je het hele jaar boeken tijdens de openingsuren.
  • Voor groepen zijn er heel wat voorzieningen.
  • Maak je liever een uitstap in Puyenbroeck zonder educatieve activiteit? Bekijk alle ontspanningsmogelijkheden.

Reserveren

  1. Bel +32 9 342 42 17 om te kijken welke data nog vrij zijn.
  2. Vul je aanvraag voor een groepsuitstap in.
  3. Na je inschrijving krijg je een bevestiging van je reservatie.