Volwassenen

Tijdens een uitstap met je groep vertelt een gids in geuren en kleuren wat je ziet onderweg. Kies het thema van je wandeling en geniet.

  • Prijs? 60 EUR/gids
  • Tot 25 personen per groep
  • Wanneer? Tijdens de openingsuren.

Reserveren

  1. Kies je activiteit.
  2. Bel +32 9 342 42 17 om te kijken welke data nog vrij zijn.
  3. Vul je aanvraag voor een groepsuitstap in.
  4. Na je inschrijving krijg je een bevestiging van je reservatie.

Kies je activiteit

Natuurwandeling

Mogelijke thema’s: flora (bijvoorbeeld bloemen, bomen en bos), fauna (bijvoorbeeld vogels en vlinders), de geschiedenis van Puyenbroeck, paddenstoelen, ecologie en natuurbeheer. Op verzoek werken we graag een wandeling op maat uit.

Natuurverhalen

Weet je hoe het vergeet-me-nietje en het harig wilgenroosje aan hun naam komen? Ook vuurheksen en dwaallichtjes kennen hun oorsprong in de natuur. In deze wandeling richten we onze aandacht helemaal op oude wijsheden en leuke natuurverhalen.

Ecogolf

Aan golfterreinen kleeft vaak het imago dat ze een zware ecologische voetafdruk hebben. Voor Golf Puyenbroeck is dat zeker niet het geval. De golf onderhoudt haar terreinen duurzaam. Ze behaalde bijna als enige in België het waardevolle internationale GEO-certificaat van de Golf Environment Organization. Neem gerust een kijkje achter de schermen van de golfclub. En ontdek op en rond de 9 holes de verrassende biodiversiteit aan fauna en flora van vlinders, paddenstoelen tot verschillende inheemse bomen en planten.

Opkikkerpad

Verken het bos met je zintuigen via het Opkikkerpad. Langs dit pad voorziet de gids enkele rustgevende oefeningen in verschillende landschappen. Ideaal als eerste kennismaking met het principe van bosbaden.

Blotevoetentocht

Lang geleden was het volkomen normaal en ook vandaag lopen veel volkeren nog op blote voeten. Kijk maar naar de Australische Aboriginals of de Afrikaanse Masai. Bevrijd je tenen en ontdek Puyenbroeck op een unieke manier.

Levend erfgoed

Ontmoet oude rassen paarden, koeien, schapen, geiten en nog veel meer. Deze oude rassen zijn vandaag verdrongen door meer productieve soorten en dreigen daardoor te verdwijnen. Tijdens de wintermaanden en lammerperiode kan je ook een kijkje nemen in de winterstal.

Voor het Levend erfgoedpark in Puyenbroeck werkt de Provincie samen met de Stichting Levend Erfgoed vzw.