Landschapspark

overzicht landschapspark

Het landschapspark is een prachtige groene belevingsomgeving van zo’n vijftig hectare groot in Puyenbroeck. Vanaf de hoofdingang bij het bezoekerscentrum leidt een comfortabel wandelpad je naar het park. Of volg vanuit de ingang bij het sportcentrum de pijlen naar het landschapspark en sla af bij de pijl naar de uitkijktoren. Vanaf hier kan je avontuur doorheen het landschapspark beginnen. Het volledige traject is vlot toegankelijk.

Het park bestaat uit verschillende elementen met heuvels, waterpartijen, een vijf meter hoog kunstwerk, een vijftien meter hoge speel- en uitkijkheuvel met hangbrug, een centrale speelweide, een blotevoetenpad, een levend erfgoedpark en een hondenlosloopzone met hondenzwemvijver.

Wist je trouwens dat het landschapspark de prijs voor de beste publieke ruimte heeft gewonnen?

hangbrug landschapspark

Wandelen

  • Expeditie landschapspark: Ga op expeditie in het landschapspark! Je kan kiezen tussen twee lussen: expeditie eekhoorn en expeditie salamander. Of combineer de twee!
  • Blotevoetenpad: Zin om iets avontuurlijker te zijn? Doe je schoenen uit en verken het blotevoetenpad! Voel jij de verschillende sensaties aan je blote voeten?
Vlot landschapspark

Uitkijktoren

Vanop de 15 meter hoge uitkijktoren geniet van je een prachtig uitzicht over het landschapspark en de rest van de omgeving in en rond Puyenbroeck. En met een beetje geluk kan je ook het ooievaarsnest en hun jongen zien. 

uitkijktoren landschapspark

Klimkabouter

Kunst om op te klimmen? Op dit prachtige 5 meter hoge kunstwerk mag je klimmen en klauteren!

klimkabouter

Levend erfgoedpark

Het ‘Levend Erfgoedpark’ maakt deel uit van het parklandschap. Je kan er oude dierenrassen zoals geiten, paarden, pauwen, schapen, ...  van heel dichtbij zien terwijl je door de verschillende weides wandelt. De dieren zorgen voor het natuurlijk groenbeheer van het park.

pauwen
geiten

Honden

Ook je trouwe viervoeter wordt verwend! In het landschapspark is er een afgebakende hondenlosloopzone waar je hond vrij mag rondlopen en spelen. Voor de echte waterratten is er een hondenzwemzone

hondenzwemzone