Europese podcasts

Europa? Halllo!

Dé Europese podcast van Europa Direct Oost-Vlaanderen, met Hendrik Vos en Rob Heirbaut. Een 'geestige awardshow' met Jan Matthijs, Aster Nzeyimana en Rani De Coninck. Ze geven een eigenzinnige kijk op het afgelopen Europese jaar 2020. Wie stond in de spotlights, of net niet? Wat was het meest opvallende moment of wat raakte ondergesneeuwd? Je hoort het allemaal in deze boeiende podcast.

Europa! Hoezo?

Europa! Hoezo je kan de Europese hymne niet meeneuriën?
En hoe is Europa in feite ontstaan? Wat betekenen die sterretjes op de Europese vlag? Hoe gaan we om met crisissen maar vooral: wat zijn de grootste successen uit de geschiedenis van Europa?
Freek Braeckman en Pascal Braeckman laten samen met Machteld Boussemaere hun licht schijnen op Europa. Een luchtige, boeiende, verhelderende podcast van Europa Direct Oost-Vlaanderen.

Europa...Ziezo

Europa...Ziezo. Wat doet Europa voor jou? Hoe ervaar je Europa in het dagelijkse leven. Wat zijn je rechten en vrijheden, waar kan je werken of studeren? Hoe ver gaat een duurzaam Europa? Boeiende gesprekken. De heren Braeckman & Braeckman samen met VRT Europakenners Marjan Temmerman en Leen De Witte.