Informatiepunt Europa Direct (IED)

Dit Informatiepunt is de brug tussen ons allemaal en Europa. Zit je met een vraag of heb je informatie nodig? Bel, mail of spring gerust eens binnen in het informatiepunt in Gent in het Provinciaal Administratief Centrum. 

Waarvoor je bij het informatiepunt terecht kunt

Volg Europa Direct op Instagram.

Kom meer te weten over Europa op de website van de Europese Unie

Waarheen met Europa? Nu mag u het zelf zeggen!

Waarheen met Europa? Sinds mei kan elk van de 500 miljoen EU-burgers daarover zelf zijn of haar zegje doen. Aan de hand van een open vragenlijst kan je meebeslissen of in elk geval meepraten, over de toekomst van de EU. De EU wil alle Europeanen vragen welke koers de Europese Unie volgens hen in de toekomst zou moeten volgen. Deze unieke raadpleging maakt deel uit van het bredere debat over de toekomst van Europa, dat van start is gegaan met het uitkomen van het Witboek van de Commissie op 1 maart 2017. De raadpleging is voorbereid door een panel van 96 burgers uit 27 lidstaten, die samen hebben beslist welke vragen hun mede-Europeanen zullen worden voorgelegd. De onlineraadpleging wordt gelijktijdig gehouden met de burgerdialogen die door de Europese Commissie en de lidstaten worden georganiseerd.

Vul de vragenlijst hier in.

Kleurboek: Europa in kleur

Neem jouw kleurpotloden erbij en geef Europa kleur. Via dit kleur- en doeboek ontdek je op een spelende manier Europa en de Europese Unie. 

Wil jij een kleurboek? Haal er één gratis af bij Informatiepunt Europa Direct Oost-Vlaanderen (W. Wilsonplein 2 - Gent), zolang de voorraad strekt.

Informatiepunt Europa Direct Oost-Vlaanderen en het provinciaal EFRO contactpunt ontwikkelden samen het kleurboek ‘Europa in kleur’, met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Europese Commissie.’

>> Reserveer het boek 'Europa in Kleur'

Adres

Provinciaal Administratief Centrum
Woodrow Wilsonplein 2 in Gent.

Dit Informatiepunt is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de Oost-Vlaming. Het wordt mogelijk gemaakt door een partnerschap tussen de Provincie Oost-Vlaanderen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken.

Stel een vraag

team Europa

+32 9 267 70 17