Informatiepunt Europa Direct (IED)

Dit Informatiepunt is de brug tussen ons allemaal en Europa. Zit je met een vraag of heb je informatie nodig? Bel, mail of spring gerust eens binnen in het informatiepunt in Gent in het Provinciaal Administratief Centrum. 

Waarvoor je bij het informatiepunt terecht kunt

  • Informatie: hoe ziet de EU er vandaag uit? Wat doet de EU?
  • Gratis publicaties, databanken en educatief materiaal.
  • Wedstrijden: EU'tjes
  • Activiteiten: debatten, evenementen, vormingen en workshops

Volg Europa Direct op Instagram.

Kom meer te weten over Europa op de website van de Europese Unie

Waarheen met Europa? Nu mag u het zelf zeggen!

Waarheen met Europa? Sinds mei kan elk van de 500 miljoen EU-burgers daarover zelf zijn of haar zegje doen. Aan de hand van een open vragenlijst kan je meebeslissen of in elk geval meepraten, over de toekomst van de EU. De EU wil alle Europeanen vragen welke koers de Europese Unie volgens hen in de toekomst zou moeten volgen. Deze unieke raadpleging maakt deel uit van het bredere debat over de toekomst van Europa, dat van start is gegaan met het uitkomen van het Witboek van de Commissie op 1 maart 2017. De raadpleging is voorbereid door een panel van 96 burgers uit 27 lidstaten, die samen hebben beslist welke vragen hun mede-Europeanen zullen worden voorgelegd. De onlineraadpleging wordt gelijktijdig gehouden met de burgerdialogen die door de Europese Commissie en de lidstaten worden georganiseerd.

Vul de vragenlijst hier in.

Adres

Provinciaal Administratief Centrum
Woodrow Wilsonplein 2 in Gent.

Dit Informatiepunt is het lokale informatiecontactpunt van de Europese Commissie voor de Oost-Vlaming. Het wordt mogelijk gemaakt door een partnerschap tussen de Provincie Oost-Vlaanderen, de Europese Commissie en de FOD Buitenlandse Zaken

 

Stel een vraag

team Europa

09 267 70 17