Masterplan Scheldepark Wetteren

Aan de oevers van de Schelde, vlak naast het centrum van Wetteren, zijn woonzorgcentra, scholen, bedrijven, recreanten en woonontwikkelingen op zoek naar ruimte. De Provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Wetteren slaan de handen in elkaar om een masterplan op te maken voor het Scheldepark. Dit plan combineert klimaatambities en duurzaamheid met fijn wonen, werken, leren en bewegen en dit op korte en lange termijn.

Samen met het ontwerpteam gingen we in dialoog met instituten, eigenaars, gebruikers en omwonenden en brachten we de ambities samen in een raamwerk. Dat vat samen waar we heen willen en vormt het kader waarbinnen we zoeken naar oplossingen.

Dit Masterplan, het Masterplan Wetteren Noord-Zuidverbinding en het afbakeningsproces van het kleinstedelijk gebied Wetteren zijn nauw met elkaar verbonden en zullen elkaar beïnvloeden en versterken.

Actueel

De voorbije maanden werden in het Scheldepark heel wat plannen gemaakt en besproken met eigenaars en gebruikers. Het resultaat daarvan is het voorkeursscenario dat aan de buurt werd voorgesteld op 27 oktober. Dit is nog niet definitief, maar we geven je graag al de grote lijnen mee.

Heb je het buurtatelier gemist? Of wens je de tentoonstellingsposters van de expo nog eens te lezen? Bekijk het gelopen traject met ruimtelijke ontwerpen aan de hand van de posters en het verslag.

Timing

Het Masterplanproject loopt van 1 april 2021 tot en met 30 november 2022.

Budget

270.550 EUR

Partners

  • Provincie Oost-Vlaanderen
  • Lokaal bestuur Wetteren

Gemeenten

Wetteren

Stel een vraag