Masterplan Provinciaal Centrum De Boerekreek (Sint-Laureins)

Het Provinciaal centrum De Boerekreek is een bijzondere plek met een unieke architectuur in het midden van een weids polderlandschap. Het masterplan onderzoekt hoe het domein zich verder kan ontwikkelen in de toekomst. We willen daarbij het centrum verder uitbouwen als uitvalsbasis voor wie de regio te paard, te voet of met de fiets wil verkennen en er wil overnachten. Binnen het masterplan onderzoeken we welke activiteiten er een plaats krijgen, hoe we individuele bezoekers en groepen kunnen aantrekken en hoe we dit ruimtelijk kunnen organiseren op de site.

Bij dit onderzoek houden we rekening met het bestaande recreatieaanbod, de unieke troeven van het gebied en de kwetsbaarheid van de natuur in de omgeving.

In een participatietraject met betrokken actoren (andere diensten, administraties, organisaties actief in het domein, toeristische spelers en natuurorganisaties, lokale horeca,…) komen we tot een masterplan met stappenplan voor realisatie. 

Actueel

Op 9 maart 2023 werden de plannen voorgesteld aan de bewoners. Het project bevindt zich in de eindfase. We finaliseren momenteel het masterplan en het eindrapport.

Timing

februari 2022 - april 2024

Budget

90 000 EUR

Partners

/

Gemeenten

Sint-Laureins