Plattelandsdichter

In de periode 2007 - 2019 bezongen 3 dichters het Oost-Vlaamse platteland:
  • Lut de Block van 2007 t.e.m. 2011. De bundels Door de bomen het bos en Het holst van de lente verzamelen haar plattelandsgedichten.
  • Johan de Boose van 2012 t.e.m. 2015. In zijn bundel Landboek bezingt hij in 16 gedichten de mijnwerkers, de bijen en de jenever. Hij roemt de stilte en de liefde en geeft een stem aan de dodenmuur van Vinkt.
  • Paul Demets van 2016 t.e.m. 2019. De bundel ‘De Aangelanden’ is een poging om zijn belevenissen op het platteland in documentaire poëzie te vatten. De bundel bevat 68 gedichten en kan je kopen via het Poëziecentrum. Je kan zijn bundel ook ontlenen in elke Oost-Vlaamse bibliotheek. Ontdek alvast enkele van zijn plattelandsgedichten (die niet in bundel staan). 

Publicatievoorwaarden

Wil je een plattelandsgedicht publiceren? 

  1. Mail naar landbouw@oost-vlaanderen.be op de hoogte van de publicatie. Samen met de plattelandsdichter bekijken we of de publicatie past binnen onze visie. 
  2. Vermeld de naam van de dichter als volgt: Paul Demets/ Johan de Boose/Lut de Block, plattelandsdichter Oost-Vlaanderen
  3. Vermeld het logo van de Provincie en volgende tekst: De plattelandsdichter is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Stel een vraag

dienst Landbouw & Platteland

+32 9 267 86 79