Plattelandsdichter

Paul Demets is sinds 2016 plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. Zijn gedichten bezingen het platteland in de ruime zin. Gemeenten en verenigingen kunnen suggesties doen voor nieuwe plattelandsgedichten.

Boekvoorstelling

Paul Demets stelt op dinsdag 28 januari 2020 zijn gedichtenbundel De Aangelanden voor. Het boek bevat de gedichten, die hij schreef als Oost-Vlaams plattelandsdichter van 2016 tot 2019.

  • Bekijk het programma
  • Wanneer? Dinsdag 28 januari 2020, vanaf 19.30 uur
  • Waar? Groot Vleeshuis, Groentenmarkt 7 in Gent
  • Deelnemen is gratis maar schrijf je in voor 24 januari 2020.

Eerdere plattelandsdichters

  • Lut de Block: van 2007 t.e.m. 2011. De bundels Door de bomen het bos en Het holst van de lente verzamelen haar plattelandsgedichten.
  • Johan de Boose: van 2012 t.e.m. 2015. In zijn bundel Landboek bezingt hij in 16 gedichten de mijnwerkers, de bijen en de jenever. Hij roemt de stilte en de liefde en geeft een stem aan de dodenmuur van Vinkt.

Publicatievoorwaarden

Wil je een plattelandsgedicht publiceren? 

  1. Breng ons via mail op de hoogte van de publicatie. Samen met de plattelandsdichter bekijken we of de publicatie past binnen onze visie. 
  2. Vermeld de naam van de dichter als volgt: PAUL DEMETS, plattelandsdichter Oost-Vlaanderen
  3. Vermeld het logo van de Provincie en volgende tekst: De plattelandsdichter is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Kom meer te weten over de publicatievoorwaarden.

Stel een vraag