Plattelandsdichter

Paul Demets is sinds 2016 plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen. Sinds 25 januari 2018 (gedichtendag) is hij opnieuw voor 2 jaar plattelandsdichter. Zijn gedichten bezingen het platteland in de ruime zin.


De Provincie Oost-Vlaanderen stelt een plattelandsdichter aan om verschillende facetten van het Oost-Vlaamse platteland te belichten. De dichter krijgt de titel voor twee jaar en heeft volledige artistieke vrijheid.

Eerdere plattelandsdichters

  • Lut de Block: van 2007 t.e.m. 2011. De bundels Door de bomen het bos en Het holst van de lente verzamelen haar plattelandsgedichten.
  • Johan de Boose: van 2012 t.e.m. 2015. In zijn bundel Landboek bezingt hij in 16 gedichten de mijnwerkers, de bijen en de jenever. Hij roemt de stilte en de liefde en geeft een stem aan de dodenmuur van Vinkt.

Nieuwe plattelandsgedichten

Gemeenten en verenigingen kunnen suggesties doen voor nieuwe plattelandsgedichten.

Publicatievoorwaarden

Wil je een plattelandsdicht publiceren? Dat kan, maar:  

  1. Breng ons via mail op de hoogte van de publicatie. Samen met de plattelandsdichter bekijken we of de publicatie past binnen onze visie. 
  2. Vermeld de naam van de dichter als volgt: PAUL DEMETS, plattelandsdichter Oost-Vlaanderen
  3. Vermeld het logo van de Provincie en volgende tekst: De plattelandsdichter is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen

Meer info over de voorwaarden vind je in dit document.

Stel een vraag