Deelnemen aan de Week van de korte keten

Tijdens de Week van de Korte Keten zetten we Oost-Vlaamse hoeve- en streekproducten in de kijker van 13 tot 21 mei 2023.

Ben je een hoeve- of streekproducent, een vereniging of een lokaal bestuur? Dan kan je zelf een activiteit organiseren en meedoen aan de Week van de Korte Keten. We helpen je met de promotie van je activiteit.

Inspiratie voor organisatoren

Wil je een activiteit organiseren rond korte keten? Ben je nog op zoek naar een origineel idee? Laat je inspireren door onze inspiratiefiches.

Activiteit aanmelden

Heb je al een activiteit? Meld die alvast aan.

  1. Je kan zelf je activiteit aanmelden via de UIT-databank.be.
    Tip! Gebruik ‘Week van de korte keten’ in je tekst en noteer zeker ‘lekker lokaal’ als label na ingave.
  2. Is je activiteit goedgekeurd? Dan verschijnt het in de agenda op de website van de Week van de Korte Keten. Door de koppeling met de UIT-databank bereik je een groter publiek. 
    Let op! Je activiteit wordt nog gevalideerd door de organisatoren van de Week van de Korte Keten en verschijnt dus niet meteen in de agenda. Dit kan 1 à 2 dagen duren.
  3. Zet je activiteit extra in de kijker en vraag promotiemateriaal aan (zolang er voorraad is). Bestel minstens 2 weken vooraf, zodat je het promotiemateriaal tijdig per post ontvangt.

Spaarkaartactie

De spaarkaartactie Korte Keten stimuleert burgers om lokaal te kopen bij Oost-Vlaamse korte keten-producenten. De actie loopt van 13 mei tot en met 30 juni 2023.

>> Laat je inspireren door boerin Emma

>> Doe mee als korte keten-producent of als klant

Promoot korte keten in je stad of gemeente

Geef als lokaal bestuur extra aandacht aan korte keten? Vraag promotiemateriaal aan en download de campagnebeelden en de voorbeeldberichten.

Subsidies

Lokale besturen en verenigingen kunnen voor korte keten-initiatieven een subsidieaanvragen. Lees meer over de voorwaarden:

Stel een vraag

dienst Landbouw & Platteland

+32 9 267 86 79