Testkaravaan

Heb je altijd al eens een elektrische fiets willen proberen? Of heb je overwogen om de kinderen met de elektrische bakfiets naar school te brengen en daarna naar het werk door te fietsen? Of heb je als werkgever of bedrijf ooit overwogen om je werknemers van duurzame vervoermiddelen te laten proeven om hen zo van het gebruik ervan te overtuigen?

Dat kan!

De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert de inschrijvingen voor de de woon-werkcampagne 'de Testkaravaan’ in 2019. 

Wat is de Testkaravaan?

De testkaravaan biedt gratis alternatieve vervoersmiddelen aan, die je gedurende drie weken kunt uittesten. Het aanbod bestaat uit:

  • 42 elektrische fietsen
  • 8 speed pedelecs
  • 5 plooifietsen
  • 3 fietskarren
  • 3 elektrische bakfietsen
  • aanbod van Trapido, Max Mobiel, Blue Bike enzovoort. 

Verder bestaat het aanbod uit een kant-en-klare campagne met minimale werklast voor de werkgever. De Provincie zorgt ook voor de verzekering en pechverhelping voor de fietsen gezorgd.

Voor wie?

Alle bedrijven in Oost-Vlaanderen met aandacht voor een duurzaam mobiliteitsmanagement komen in aanmerking. De Provincie verwacht inzicht in het bereikbaarheidsprofiel van het bedrijf en het mobiliteitsprofiel van de werknemers. 

Wanneer?

De campagne loopt van maart 2018 tot november 2019. 

Hoe deelnemen?

  1. Meld je bedrijf aan tussen 1 oktober en 30 november 2018 in voor de Testkaravaan in 2019. Dit door een mail te sturen naar detestkaravaan@oost-vlaanderen.be. Nadien ontvang je alle nodige informatie.
  2. Is je bedrijf aangemeld? Dan kan iedere werknemer zich inschrijven en een duurzaam vervoersmiddel uitkiezen via onderstaande knop.  

Stel een vraag

dienst Mobiliteit

09 267 75 09