Groepsaankoop thuisbatterij

Investeren in een zonnepaneelinstallatie blijft interessant. Maar wist je dat je nog meer uit je installatie haalt met een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kan je namelijk meer van je zelf opgewekte energie gebruiken, en je energiefactuur verlagen.

Waarom kiezen voor een thuisbatterij?

Gemiddeld gebruik je maar zo’n 30% van de stroom die je met je zonnepanelen opwekt. De meeste stroom gaat dus naar het elektriciteitsnet. Daarvoor krijg je een injectievergoeding, maar die is lager dan wat je zelf voor elektriciteit betaalt.

Met een thuisbatterij kan je je eigen stroom opslaan tot wanneer jij die zelf kan gebruiken. Zo verhoog je je zelfconsumptie tot zo’n 70%, en ben je minder afhankelijk van schommelende energieprijzen

Wie kan meedoen?

  • Je hebt al een zonnepaneelinstallatie met een compatibele omvormer.
    Nog geen zonnepanelen? Doe mee met de groepsaankoop zonnepanelen.
  • Je bent inwoner van Oost-Vlaanderen die eigenaar is van een dak.
  • Je bent huurder in Oost-Vlaanderen met expliciete toestemming van de eigenaar
  • Je bent een Oost-Vlaamse KMO, VZW, VME of zelfstandige.

Waarom kiezen voor een groepsaankoop?

  • Lagere prijs: kopen in groep zorgt voor een scherpere prijs dan dat je alleen een thuisbatterij zou kopen.
  • Uitgebreide garanties: wij staan in voor de kwaliteit van de producten en de leveranciers, en zorgen voor uitgebreide garantievoorwaarden.
  • Wij ontzorgen je: vanaf de inschrijving tot na de installatie van de thuisbatterij, blijven we beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden en je te begeleiden.
  • Duidelijke en objectieve informatie: zo kan jij een weloverwogen beslissing nemen.

Veelgestelde vragen

Kan ik zelfvoorzienend zijn met een thuisbatterij?

Je kan met een thuisbatterij alsnog niet volledig zelfvoorzienend zijn. Een aansluiting op het net blijft noodzakelijk. In de zomer wekken je zonnepanelen wel meer stroom op dan je thuisbatterij kan opslaan, maar die opslag volstaat niet om een lange tijd te overbruggen. De stroom kan enkele uren tot dagen gestockeerd worden, maar niet van de zomer tot de winter.

Hoe weet ik of mijn omvormer geschikt is voor een thuisbatterij?

Je omvormer moet een 'hybride omvormer' zijn. Dat is een omvormer die je kan koppelen aan een batterij, die dus ook een accu-aansluiting heeft. Als je geen hybride omvormer hebt, kan je deze steeds laten plaatsen via de groepsaankoop zonnepanelen, ookal heb je al panelen.

Is er dit jaar een groepsaankoop thuisbatterij?

Sinds 2023 is er 4 keer per jaar een actie voor zonnepanelen en thuisbatterijen. Dat wil dus zeggen dat je je op elk moment kan inschrijven voor de groepsaankoop. Afhankelijk van wanneer je je inschrijft kan de doorlooptijd dus iets langer zijn.

Stel een vraag

dienst Klimaat, Milieu & Natuur

+32 9 267 78 07