Groepsaankoop groene stroom voor bedrijven

De groepsaankoop 100% Belgische groene stroom van 2024 is helaas afgelopen. Wil je op de hoogte gehouden worden over toekomstige edities van de groespaankoop? Registreer je gegevens dan via onderstaande knop.

Wie kon deelnemen?

 • Je hebt een ondernemingsnummer en een leveringsadres in Vlaanderen.

 • Je hebt een maximumverbruik van 100 000 kWh voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas.

 • Het aanbod van deze groepsaankoop is enkel bedoeld voor jaarlijks gemeten aansluitingen.

Heb je een particulier contract? Neem dan vrijblijvend deel aan de groepsaankoop voor particuliere contracten.

Hoe werkt de groepsaankoop groene stroom en gas?

1. Inschrijven

Je kan je tot en met 24 juni vrijblijvend en gratis inschrijven voor de groepsaankoop.
Neem je jaarlijkse afrekening of slotfactuur bij de hand, daar vind je alle gegevens gemakkelijk terug. Inschrijven is volledig vrijblijvend, je bent dus niet verplicht om op het aanbod in te gaan.

2. De veiling

Op 8 mei organiseerden we een veiling waarbij energieleveranciers hun beste bod uitbrachten voor een éénjarig contract 100% Belgische groene stroom en/of gas.

 • De winnende leverancier voor particulieren is Total Energies, gezinnen besparen gemiddeld 33% op de huidige marktprijs.
 • De winnende leverancier voor KMO's is Mega, bedrijven zijn gemiddeld 21% beter af dan de huidige marktprijs.

3. Je persoonlijk voorstel

Bij inschrijving krijg je meteen een persoonlijk voorstel waarop je kan zien hoeveel jij kan besparen op jouw energiefactuur.

4. Beslissen

Je krijgt een maand de tijd (tot 24 juni) om je persoonlijk aanbod te accepteren. Geef via de website aan of je al dan niet besluit om op het voorstel in te gaan.

5. Start van je contract

Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen wij voor een vlotte overstap.
Jij hoeft hier zelf helemaal niets voor te doen.

Waarom meedoen aan de groepsaankoop?

 • Je krijgt een van de voordeligste contracten die je kan vinden op de markt.
  Door geïnteresseerden samen te brengen doen leveranciers een extra inspanning op de veiling. Hoe meer geïnteresseerden we kunnen samenbrengen, hoe interessanter het is voor hen om een voordelig aanbod te doen.
 •  Je begint vanaf de eerste dag van je nieuwe energiecontract te besparen.
  De voordelige eenheidsprijzen van het groepsaankoopcontract worden vanaf de eerste dag aangerekend. Er wordt niet gewerkt met eenmalige kortingen die je kan verliezen of die je slechts gedeeltelijk aangerekend kan krijgen.
 • De stroom is 100% groen én Belgisch.
  We garanderen je dat de stroom 100% groen is volgend de normen van de VREG, én dat ze opgewekt is in België. Zo draag jij je steentje bij aan het klimaat.
 • Je voorschot zal nooit eenzijdig verhoogd worden, tenzij na je jaarlijkse afrekening.
  De leverancier mag voorstellen om het voorschotbedrag te verhogen, maar jij bepaalt zelf of je de wijziging wil aanvaarden of je huidige voorschotbedrag wenst te behouden.
 • Ook als je al klant bent bij de winnende leverancier kan je gebruik maken van het aanbod. Ook als je al een contract hebt bij de winnende leverancier kan je contract kosteloos aangepast worden zodat je van het aanbod van de groepsaankoop kan genieten.

Stel een vraag

Groepsaankoop groene stroom

0800 580 80