Groepsaankoop groene stroom

Opgelet: Omdat er momenteel geen groepsaankoop loopt, is het niet mogelijk om ons telefonisch te bereiken. Zit je met vragen over je energiefactuur of zoek je hulp bij een overstap van energieleverancier? Daarvoor kan je terecht bij je lokaal energiehuis.

 

De groepsaankoop voor 100% Belgische groene stroom en aardgas is momenteel afgelopen. 

Door de huidige energiecrisis is er op dit moment nog geen nieuwe campagne lopende en is het nog niet bekend wanneer de volgende editie van start kan gaan. We volgen de situatie op de energiemarkt op de voet, en starten zo snel het kan een nieuwe groepsaankoop op.

Blijf je graag op de hoogte over de volgende groepsaankoop? Schrijf je vrijblijvend in.

Groepsaankoop groene stroom

Is er dit jaar een groepsaankoop groene stroom?

Op dit moment is er geen actie lopende. Interesse? Laat je gegevens achter. Wij brengen je op de hoogte van zodra een nieuwe actie loopt.

Welke stappen moet ik ondernemen als mijn contract via de vorige groepsaankoop eindigt?

Je contract wordt automatisch vernieuwd bij jouw huidige energieleverancier. Wil je graag veranderen van leverancier? Doe de vergelijking met de V-Test van de Vlaamse Energie Regulator (VREG). Hier vind je ook een stappenplan die de VREG opstelde om je te helpen bij de overstap.

 

Heb je beperkte internettoegang, of wens je meer persoonlijke begeleiding?
Je kan ook langsgaan bij een energiehuis in de buurt. Ga na waar jouw energiehuis zich bevindt.

Ik heb vragen over mijn verbruik, type contract of afrekening.

Bij het energiehuis in jouw buurt helpen ze je graag verder. Ga na waar jouw energiehuis zich bevindt.

Ik heb moeite bij het betalen van de energiefactuur.

Je kan hulp vragen bij het OCMW van je gemeente.

Wat is het capaciteitstarief?

Vanaf 2023 hangen de nettarieven op je energiefactuur niet alleen af van de hoeveelheid elektriciteit dit je verbruikt maar ook van de hoeveelheid elektriciteit die je tegelijk verbruikt. Bv. het opladen van je elektrische wagen én wassen én bakken op het zelfde moment zorgt ervoor dat je hoge verbruikspieken hebt.

Het nieuwe capaciteitstarief moedigt mensen aan om hun verbruik te spreiden zodat het elektriciteitsnet niet overbelast geraakt. Voor mensen met het sociaaltarief is er geen capaciteitstarief van toepassing. Meer info over het capaciteitstarief.

 

Tips bij de V-test

Bekijk de tips.

Stel een vraag

dienst Klimaat, Milieu & Natuur

+32 9 267 78 07