Winkelhiergemeente 2024

winkelhier gemeente award 2024

Om de twee jaar wordt een prijs uitgereikt aan een Oost-Vlaams bestuur dat zich ‘Winkelhiergemeente’ mag noemen. Zet jouw bestuur lokaal kopen in de kijker? Via bijvoorbeeld kernversterking, winkelbeleving of promotie van lokale ondernemers kan je het gemeentelijk detailhandelsbeleid vormgeven. En maak je kans om Winkelhiergemeente 2024 te worden!

Net zoals de winnaars Kruisem (2020) en Aalst (2022) gaat de Provincie Oost-Vlaanderen terug op zoek naar die besturen die het belang van detailhandel en horeca onderstrepen. 

Wedstrijdvoorwaarden

Binnen eenzelfde aanvraag kunnen maximaal twee projecten gebundeld ingediend worden. Om in aanmerking te komen moet aan volgende criteria voldaan zijn:

  • Alle Oost-Vlaamse stads- of gemeentebesturen kunnen deelnemen aan de wedstrijd Winkelhiergemeente 2024;
  • per Oost-Vlaams bestuur wordt maximum één aanvraagformulier ingediend. Binnen eenzelfde aanvraag kunnen maximaal twee projecten worden becommentarieerd;
  • voor de verkiezing van de Winkelhiergemeente 2024 wordt rekening gehouden met kernversterkende realisaties uitgevoerd in 2023 of in uitvoering in 2024.

Download de wedstrijdvoorwaarden.

Dien je kandidatuur in

Acties die in aanmerking komen voor de wedstrijd werden uitgevoerd in 2023 of lopen nog in 2024. Elk Oost-Vlaams bestuur mag maximaal één aanvraagformulier invullen en opsturen.

Hoe deelnemen?

  1. Download het aanvraagformulier en vul het in.
  2. Dien je kandidatuur vóór 4 september 2024 in via detailhandel@oost-vlaanderen.be.

Stel een vraag

dienst Ondernemen & Innovatie

+32 9 267 86 84