Bos

Het grootste deel van Het Leen is bos: je kunt uren wandelen in meer dan 275 ha bos met een netwerk van 30 km verharde en onverharde paden. Blijf wel op de paden. Alleen in het speelbos mag je wandelen, lopen of spelen. 

Bosinfocentrum

Opgelet! Wegens werken zijn het bosinfocentrum, de tentoonstelling, de bibliotheek en het auditorium tijdelijk gesloten. Materiaal, wandelkaarten en informatie vind je nu in het tijdelijke onthaal in het arboretum.

Heb je een praktische vraag over ons materiaal of een wandeling? Of een inhoudelijke vraag over het bos? Met al je vragen kun je tijdelijk terecht in het arboretum:

Permanente tentoonstelling 'Bos-Boom-Hout' - tijdelijk gesloten

Een tentoonstelling over bos, bomen, leven en Het Leen. Bekijk de eik vanbinnen en vanbuiten, kruip door de holle boom en snuif de bosgeuren op. Je komt ook alles te weten over de geschiedenis van Het Leen.

Bibliotheek - tijdelijk gesloten

Nestel je in een van de hangmatten of installeer je aan een tafel in de tentoonstelling en verdiep je in een bosboek uit de uitgebreide bibliotheek. Over elk onderwerp in de tentoonstelling vind je boeken met massa’s foto’s en informatie.

Auditorium - tijdelijk gesloten

Beleef een avontuur van kabouter Prikkeprak of onderga de seizoenen in Het Leen vanop een stoel in het auditorium. Per keer kunnen er 40 mensen binnen.

Openingsuren en toegang

  • Maandag: enkel voor groepen na reservering
  • Dinsdag tot zondag: 9 tot 12 uur en 13 tot 17 uur
  • Gesloten van 6 december tot en met 2 januari

Waarnemingen in Het Leen

Zie je in Het Leen een dier, een plant of een zwam? Meld het op www.waarnemingen.be.

Het Leen kreeg het FSC®-Keurmerk van de ‘Forest Stewardship Council® ’, die goed en duurzaam bosbeheer stimuleert.

Stel een vraag