Bos

Het grootste deel van Het Leen is bos: je kunt uren wandelen in meer dan 275 ha bos met een netwerk van 30 km verharde en onverharde paden. Blijf wel op de paden. Alleen in het speelbos mag je wandelen, lopen of spelen. 

Bosinfocentrum

Heb je een praktische vraag over ons materiaal of een wandeling? Of een inhoudelijke vraag over het bos? Met al je vragen kun je terecht in het bosinfocentrum, tegenover de uitkijktoren:

Bekijk hier de openingsuren.

Permanente tentoonstelling 'Bos-Boom-Hout'

Een tentoonstelling over bos, bomen, leven en Het Leen. Bekijk de eik vanbinnen en vanbuiten, kruip door de holle boom en snuif de bosgeuren op. Je komt ook alles te weten over de geschiedenis van Het Leen.

Bibliotheek

Nestel je in een van de hangmatten of installeer je aan een tafel in de tentoonstelling en verdiep je in een bosboek uit de uitgebreide bibliotheek. Over elk onderwerp in de tentoonstelling vind je boeken met massa’s foto’s en informatie.

Auditorium

Beleef een avontuur van kabouter Prikkeprak of onderga de seizoenen in Het Leen vanop een stoel in het auditorium. Per keer kunnen er 40 mensen binnen.

Waarnemingen in Het Leen

Raadpleeg de volledige inventaris van fauna en flora in Het leen.

Zie je in Het Leen een dier, een plant of een zwam? Meld het op www.waarnemingen.be.

Duurzaamheid in Het Leen

Het Leen besteedt aandacht aan welzijn, milieu en duurzaamheid bij het werk in het bos en het arboretum. We vragen ook aan de bezoekers om aandacht en respect te tonen voor de natuur en voor de andere bezoekers. 

Het Leen kreeg het FSC®-Keurmerk van de ‘Forest Stewardship Council® ’, die goed en duurzaam bosbeheer stimuleert.

Green Key is het internationale eco-label voor toerisme en recreatie. Het Leen is erkend door de Groene Sleutel.