Schatten van Vlieg

Met Schatten van Vlieg beleven gezinnen in juli en augustus op verschillende plaatsen leuke avonturen!  Kom de schatkist zoeken op één van deze provinciale locaties in Oost-Vlaanderen.

Erfgoedsite Ename (Oudenaarde)

Volg het blotevoetenpad, keer terug in de tijd en laat je prikkelen door alles wat je onderweg tegenkomt! Als je voelsprieten je niet bedriegen, leiden ze jou naar de schatkist.

>> Ik ga op schattenjacht in Ename

Tip! Wist je dat er in Oudenaarde nog drie andere zoektochten zijn? In Huis Beaucarne in Ename (op zaterdag- en zondagnamiddag), en in Oudenaarde in het MOU en de bibliotheek

Natuureducatief centrum De Kaaihoeve (Meilegem-Zwalm)

Een leuke schattenjacht in de natuurtuin. De zoektocht duurt iets meer dan een uurtje. Je moet wel vooraf inschrijven per telefoon of e-mail (055 49 67 96 of dekaaihoeve@oost-vlaanderen.be) en een tijdslot vastleggen zodat je rustig en ongestoord kan starten met je zoektocht. Na de zoektocht heb je de code om onze schatkist te kraken!

>> Ik ga op schattenjacht in de Kaaihoeve

De Gavers (Geraardsbergen)

Doe je ogen dicht en ervaar ons domein op een andere manier. Ga samen met Vlieg op zoek naar de dieren die verstopt zitten op ons domein. Baan doorheen onze vele opdrachten en ontdek de schatkist. De zoektocht is buiten en geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De kleinsten kunnen de zoektocht in het hart van De Gavers volgen, de grotere kiezen voor de 3 km. Starten doe je aan het infopunt naast het zwembad het Gaversbad en cafetaria Restoga (tussen 11 en 15 uur). Inschrijven is niet nodig. 

Tip: combineer je bezoek met andere leuke activiteiten in het domein.

>> Ik ga op schattenjacht in De Gavers

Erfgoedsite Scheepswerven Baasrode (Dendermonde)

Voel je je graag eens leerling-scheepsbouwer? Of voel je meer voor de visserij? Ontdek het langs ons opdrachtenparcours. Op weekdagen, gratis. De speurtocht duurt ongeveer 1 uur. Tip: combineer het met een wandel- of fietstocht langs de Schelde en/of oversteek met het veer.

>> Ik zoek de schat in Scheepwerven Baasrode

Natuureducatief centrum Bastion VIII (Dendermonde)

Ook in Bastion VIII een leuke, gratis zoektocht!

>> Ik ga op schattenjacht in Bastion VIII

Erfgoedsite Mola Molencentrum (Wachtebeke):

Doe mee aan onze gratis Vlieg zoektocht met spannende opdrachten en leuke weetjes.

Tip: combineer deze zoektocht met een bezoek aan domein Puyenbroeck met speeltuin, dierenpark, treintje, restaurant, ...

>> Ik ga op schattenjacht in Mola Molencentrum

De Huysmanhoeve (Eeklo)

Hoera! Je mag je handen vuilmaken! Haal je gratis deelnemingsformulier af bij Toerisme Meetjesland op de Huysmanhoeve. Als een echte Sherlock Holmes trek je over het hele domein en los je onderweg allerlei raadsels op en voer je opdrachten uit. Daarvoor moet je wel vaak voelen en wroeten in je omgeving. Zo kom je op leuke plekjes en ontdek je spelenderwijs dit stukje erfgoed in het Meetjesland.

Tip: Blaas na afloop uit bij een lekker drankje of een ijsje in ons Streekcafé.

>> Ik zoek de schat in De Huysmanhoeve

Het Leen (Eeklo)

Trek op speurtocht in het arboretum. Vlieg laat je met handen en voeten kennis maken met de planten van het bomen- en struikenmuseum. Ontdek hoe zacht een boomschors kan zijn, herken bladeren op het gevoel of loop op blote voeten tussen de boomwortels. Een boeiende speurtocht tussen bloeiende planten leidt je naar de vindplaats van de sleutel... Veel succes! De zoektocht naar de schatkist van Vlieg in Het Leen begint en eindigt in het bosinfocentrum. Hou rekening met de openingsuren. Je kan ten laatste om 15 uur starten met je zoektocht.

>> Ik ga op schattenjacht in het Leen

Stel een vraag

Provincie Oost-Vlaanderen

+32 9 267 70 00