De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Paasvakantie

Tijdens de paasvakantie (3/4 t.e.m. 18/4) kan je op meerdere provinciale plekken terecht voor leuke activiteiten. 

De meeste activiteiten zijn gratis. Voor sommige moet je op voorhand reserveren. 

Erfgoedsite Ename

 • Parcours voor baby's en peuters: de allerkleinsten gaan op pad met ridder Eiwitje in pam Ename (Lijnwaadmarkt 20).
 • Familiezoektocht 'Het verborgen ei', met de Erfgoedapp: kom te weten wat ridders, monniken, de paashaas en het ei gemeen hebben. Voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar, in pam Ename (Lijnwaadmarkt 20).
 • Spoorzoekers Junioropdrachten voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar in de tentoonstelling ‘Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht’ in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1).
 • Ontrafel de mysterieuze sporenzoektocht voor gezinnen met tieners van 10 tot 14 jaar. Trek met een kompas en de Erfgoedapp langs het Enaamse erfgoed en bos. De zoektocht start in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1).

>> Reserveer online, of telefonisch op tel. 055 30 03 44.

Het Leen in Eeklo

 • Bezoek de tentoonstelling 'Florient Express. Twee eeuwen Oost-Vlaamse Flora'. De tentoonstelling is gratis. Je kan op voorhand reserveren maar ook ter plaatse.
 • Doe de zoektocht 'Florient, zoektocht naar de verdwenen planten' voor gezinnen en help de verdwenen planten terugbrengen.

Bekijk alle activiteiten in Het Leen.

De Huysmanhoeve in Eeklo

Verken het provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo met de Erfgoedkruimel, een boekje vol leuke opdrachten voor gezinnen waarmee je het boerenleven van vroeger op deze historische hoeve ontdekt. Haal de Erfgoedkruimel op in de Huysmanhoeve zelf.

Puyenbroeck in Wachtebeke

 • Paaszoektocht: De paashaas is zijn mandjes met paaseitjes verloren in het speelbos. Help jij mee zoeken? In ruil voor de goeie oplossing ontvang je een zakje paaseitjes. De zoektocht kan je gratis afhalen in het bezoekerscentrum of downloaden op de website.
 • (volzet) Workshop striptekenen (zondag 4 april): Tijdens de workshop leer je hoe je zelf een stripverhaal opbouwt en tekent. Voor kinderen van 10 tot 16 jaar.
 • Verhalen vertellen (woensdag 14 april): Verhalen over allerlei onderwerpen nemen je een halfuurtje mee naar de uithoeken van de wereld. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
 • Puyenbroeck Avontuur: begeleide activiteiten in openlucht voor gezinnen of vriendengroepen: hoogtouwenparcours, golfinitiatie, kajak, BMX, ..

Bekijk alle activiteiten in Puyenbroeck.

De Ster in Sint-Niklaas

Lentewandeling met opdrachten voor kinderen (3 april tot en met 15 juni): Snuif de lente op in het domein tijdens een wandeling tussen  de stijlvolle lentedecoratie. Iets meer nodig om je kinderen te motiveren? Doe de opdrachtjes die je aan de hand van de QR-codes in het domein kan vinden. 

Bekijk alle activiteiten in De Ster.

De Gavers in Geraardsbergen

Vier Pasen in De Gavers of thuis met de paasbox! Laat je verrassen met lekkere paaseitjes, keileuke knutsel- en doe-opdrachten voor thuis en op het domein. De box is geschikt voor kinderen tot 10 jaar. 

En verder ook

 • Wist je dat er duinen zijn in Heusden? Het zijn de Zandberg en de Kollebloem, restanten van 10.000 jaar oud. Ga het mooie natuurgebied verkennen met de nieuwe Erfgoedsprokkel die je gratis kunt ophalen in het Erfgoedhuis, de Kollebloem of in de bibliotheek van Destelbergen. Of download de Erfgoedsprokkel.
 • Nog meer erfgoed vind je in het Archeocentrum Velzeke, Molencentrum Mola in Wachtebeke en in de Scheepswerven Baasrode. Bovendien start er op 19 maart een nieuwe tentoonstelling op de Erfgoedsite Ename: 'De klokken van abt De Loose. Beiaardcultuur in Vlaanderen, Oudenaarde en Ename'. Ontdek de Oost-Vlaamse erfgoedsites.
 • Wandelen kan het hele jaar door in de provinciale domeinen en bossen. Alleen of met je gezin, in alle rust of wat actiever. 

>> Volg alles in het Facebookevenement.

Stel een vraag

Provincie Oost-Vlaanderen

+32 9 267 70 00