Archeologiedagen

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni 2019 zijn er voor de tweede keer Archeologiedagen in Vlaanderen. We kijken uit naar 3 dagen leuke en interessante activiteiten rond archeologie voor jong en oud!

 

Schrijf deze spannende activiteiten alvast in je agenda:

  • Wat als... skeletten konden praten? Dat doen ze! Op de provinciale erfgoedsite Ename leren (groot)ouders en hun kinderen geslacht, leeftijd, doodsoorzaak, levenswijze af te leiden uit skeletten. En in de kerk van Ename leer je alles over muurschilderingen.
  • Op de provinciale erfgoedsite Archeocentrum Velzeke kun je op pad gaan met een metaaldetector. Wie weet vind je een schat! Of is het toch niet zo gemakkelijk? En kinderen worden 'junior archeoloog voor één dag'.
  • Beleef het verleden met de nieuwste technieken die de archeologie te bieden heeft! Het kasteel van Pieter Bladelin torende in het verleden uit boven Middelburg, maar daar is nu niets meer van te bespeuren…of wel? 
  • De vraag “Wat als ... hier vroeger een meer was?” help je oplossen door zelf te boren in een veld in de Moervaartvallei. Zo ontdek je hoe het landschap er 10.000 jaar geleden uitzag. Voor jong en oud! Waarschijnlijk in Wachtebeke


Surf naar de website van Archeologiedagen voor meer informatie over deze en andere activiteiten tijdens de Archeologiedagen van 14-16 juni in Oost-Vlaanderen!

Stel een vraag