De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Archeologiedagen

Kom naar de derde editie van de Archeologiedagen van 9 tot 11 oktober 2020! We kijken uit naar drie dagen leuke en interessante activiteiten rond archeologie voor jong en oud! Schrijf deze spannende activiteiten alvast in je agenda:

Erfgoedsite Ename

De provinciale erfgoedsite Ename (Erfgoedcentrum) toont hoe archeologie vandaag gebruik maakt van allerlei hoogtechnologische toepassingen, onder de noemer 'Archeologie in pixels':

Archeocentrum Velzeke

In Velzeke staat deze editie van Archeologiedagen in het teken van de archeologische opgravingen die binnenkort op het terrein van het Archeocentrum zullen worden uitgevoerd. In het depot vertellen ze je welke opgravingen in het verleden al in Velzeke plaatsvonden. Nadien geniet je van een exclusief kijkje achter de schermen in het restauratieatelier.

Niet alleen de provinciale archeologen, ook het archeologenteam van Solva is al enkele jaren actief in de regio. In de tijdelijke expo ‘Landschap door·grond. Tien jaar archeologisch onderzoek in Zuid-Oost-Vlaanderen’ bewonder je hun spectaculaire resultaten in primeur.

Buiten is er tenslotte een demonstratie van een gloednieuwe zeefinstallatie, klaar om de archeologen bij te staan in de zoektocht naar nieuwe Velzeekse schatten!

Op zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur. Reserveer je plekje op tel. 09 360 67 16.

Moervaartvallei

De vraag “Wat als ... hier vroeger een meer was?” help je oplossen door zelf te boren in een veld in de Moervaartvallei. Zo ontdek je hoe het landschap er 10.000 jaar geleden uitzag. Op zaterdag 10 oktober, voor jong en oud! Meer info volgt.

Praktisch

Stel een vraag

directie Erfgoed & Erfgoedsites

+32 9 267 72 00