Tentoonstellingen en activiteiten

Schatten van Vlieg in juli en augustus 2023

Voel je je graag eens leerling-scheepsbouwer? Voel je meer voor de visserij? Ontdek het langs ons opdrachtenparcours met als thema 'voel jij wat ik voel' en kom uit bij onze goedgevulde schatkist. De provinciale erfgoedsite zet een hele zomervakantie lang zijn deuren open voor een familie-activiteit in erfgoedsfeer. Duur: ca. 1u Elke weekdag tussen 9u30 en 16u00. Tip: Combineer de schattenjacht met een wandel- of fietstocht langs de Schelde en/of oversteek met het veer.

Open Monumentendag 10 september 2023

De tweede zondag van september is altijd Open Monumentendag en zoals gewoonlijk zal er weer veel te beleven zijn op de Scheepswerven Baasrode. Het thema van dit jaar is 'Met hart en ziel': we focussen op mensen, verhalen, praktijken en tradities die al generaties lang verbonden zijn met onze monumenten. 

Tentoonstelling Vlassenbroek, 70 jaar later

Scheepvaartmuseum Baasrode, de Vlaamse Waterweg en Natuurpunt stelden de tentoonstelling 'Vlassenbroek, 70 jaar later' samen die ze tonen op de Scheepswerven van Baasrode. Vlassenbroek is een prachtig stukje natuur in Baasrode, genoemd naar een schilderachtig dorpje in een divers polderlandschap met waterplassen, grasvelden en een rijke vogelpopulatie. De tentoonstelling herdenkt de overstroming van 1953. Tot 30 oktober in de Meesterwoning op de Scheepswerven Baasrode (enkel in het weekend) te zien.

Tentoonstelling Eeuwenoude Scheepsbouw langs de Schelde

Informatieve tentoonstelling over de eeuwenoude scheepsbouw langs de Schelde in het prachtige decor van de houten loods in het gebied van het Unesco Geopark Schelde-Delta i.o. 

Je komt er alles te weten over scheepstypes, bouwmethoden en waterwegeninfrastructuur.

Gratis toegankelijk.

Tentoonstelling Meesterwoning

In de voormalige Meesterwoning van de scheepsbouwersfamilie Van Damme kan je prachtige interieurs bewonderen maar ook de unieke collectie maquettes van scheepstypes. Geniet na in het knusse cafeetje van vzw Scheepvaartmuseum Baasrode.

Deze tentoonstelling is betalend, koop je tickets online.