Tentoonstellingen en activiteiten

Industrieel erfgoed langs de Schelde - daguitstap met stoomtrein

24 september

De dag start om 11u45 aan het oude station Baasrode-Noord (Fabriekstraat 118). Daar nemen we de stoomtrein richting Puurs. In Puurs kan je even de benen strekken en iets eten en drinken (lunch zelf te voorzien). Vervolgens nemen we de stoomtrein terug richting Baasrode-Noord, waar je een rondleiding krijgt in de werkloods waar de historische treinen worden gerestaureerd. Nadien verplaatsen we ons naar de Scheepswerven Baasrode waar je door een unieke rondleiding meer te weten komt over scheepsbouw en de binnenvaart. Het einde is voorzien rond 17u.

Wanneer: op zondag 24 september, van 11u45 tot 17u.

Prijs: 18 EUR voor volwassene, 10 EUR voor kind (6-18 jaar), 0 EUR voor kind tot 6 jaar.

Tentoonstelling Vlassenbroek, 70 jaar later

T.e.m. 30 oktober

Scheepvaartmuseum Baasrode, de Vlaamse Waterweg en Natuurpunt stelden de tentoonstelling 'Vlassenbroek, 70 jaar later' samen die ze tonen op de Scheepswerven van Baasrode. Vlassenbroek is een prachtig stukje natuur in Baasrode, genoemd naar een schilderachtig dorpje in een divers polderlandschap met waterplassen, grasvelden en een rijke vogelpopulatie. De tentoonstelling herdenkt de overstroming van 1953. Tot 30 oktober in de Meesterwoning op de Scheepswerven Baasrode (enkel in het weekend) te zien.

Tentoonstelling Eeuwenoude Scheepsbouw langs de Schelde

Doorlopend

Informatieve tentoonstelling over de eeuwenoude scheepsbouw langs de Schelde in het prachtige decor van de houten loods in het gebied van het Unesco Geopark Schelde-Delta i.o. 

Je komt er alles te weten over scheepstypes, bouwmethoden en waterwegeninfrastructuur.

Gratis toegankelijk.

Tentoonstelling Meesterwoning

Doorlopend

In de voormalige Meesterwoning van de scheepsbouwersfamilie Van Damme kan je prachtige interieurs bewonderen maar ook de unieke collectie maquettes van scheepstypes. Geniet na in het knusse cafeetje van vzw Scheepvaartmuseum Baasrode.

Deze tentoonstelling is betalend