Tentoonstellingen en activiteiten

Erfgoeddag 23 april 2023

Honden zijn de trouwste vrienden van de mens, ook op het water! Ze jagen op ratten en muizen, houden de wacht tegen gevaar en houden de schipper gezelschap.

Bezoek de tentoonstelling 'Honden aan boord'.

Speciaal voor Erfgoeddag mag je hond uitzonderlijk mee in de erfgoedsite.

Praktisch:

  • 10 - 18 uur
  • Toegang gratis
  • Honden aan de leiband die dag uitzonderlijk toegelaten!

Archeologiedagen 28 mei 2023

Op zondag 28 mei reis je op de Scheepswerven Baasrode terug naar de 'Houtheid', het tijdperk waarin schepen nog in hout gebouwd werden. Ontdek het in de lezingen en demonstraties op dit gratis evenement.

Schatten van Vlieg in juli en augustus 2023

Deze zomer zal Vlieg weer een schat verstoppen in Scheepswerven Baasrode! Het thema van dit jaar is 'Voel jij wat ik voel?'. Plan dus zeker een uitstapje naar Baasrode in de grote vakantie in jullie gezinsagenda.

Open Monumentendag 10 september 2023

De tweede zondag van september is altijd Open Monumentendag en zoals gewoonlijk zal er weer veel te beleven zijn op de Scheepswerven Baasrode. Het thema van dit jaar is 'Met hart en ziel': er wordt gefocust op de mensen, verhalen, praktijken en tradities die al generaties lang verbonden zijn met onze monumenten. En laat onze scheepswerven hier nu net in grossieren!

Tentoonstelling Vlassenbroek, 70 jaar later

Scheepvaartmuseum Baasrode, de Vlaamse Waterweg en Natuurpunt stelden de tentoonstelling 'Vlassenbroek, 70 jaar later' samen. Vlassenbroek is een prachtig stukje natuur in Baasrode, genoemd naar een schilderachtig dorpje in een divers polderlandschap met waterplassen, grasvelden en een rijke vogelpopulatie.

Tentoonstelling Eeuwenoude Scheepsbouw langs de Schelde

Informatieve tentoonstelling over de eeuwenoude scheepsbouw langs de Schelde in het prachtige decor van de houten loods in het gebied van het Unesco Geopark Schelde-Delta i.o. 

Je komt er alles te weten over scheepstypes, bouwmethoden en waterwegeninfrastructuur.

Gratis toegankelijk.

Tentoonstelling Meesterwoning

In de voormalige Meesterwoning van de scheepsbouwersfamilie Van Damme kan je prachtige interieurs bewonderen maar ook de unieke collectie maquettes van scheepstypes. Geniet na in het knusse cafeetje van vzw Scheepvaartmuseum Baasrode.

Deze tentoonstelling is betalend, koop je tickets online.