Ontdekken

Bastion VIII is een ecologische stadstuin in hartje Dendermonde. Je kan er een mooie wandeling maken, de bijen bewonderen, mijmeren op de steiger bij de vijver,...

Bastion VIII is een natuurgebied van zo’n 3 hectare. Het biedt diverse biotopen zoals de prachtige vijver, hooilandjes, bermen, bosjes, droge duinen en zelfs een steenwoestijn.

Tijdens schooldagen zijn leerlingen uit het lager en middelbaar onderwijs er vaste klant voor een boeiende leeruitstap. Er is ook een leuk openluchtklasje.

Bijenhal

Meer dan 250.000 bijen hebben hun thuishaven in Bastion VIII. Jaarlijks zorgen ze voor ongeveer 150 kg honing. Breng onder begeleiding een bezoek aan onze bijenhal met 13 kasten.  Onze imkers geven je graag uitleg.

Weetje?

  • De naam Bastion VIII verwijst naar de historische functie als verdedigingsmiddel rondom het stadscentrum. Bastion VIII het achtste van de elf bastions. Hier en daar herken je nog delen van de oude stadswal met schietgaten. In de voormalige buskruitbunker hebben vleermuizen hun winterintrek genomen.
  • Sinds 2003 is Bastion VIII een beschermd monument

Stel een vraag

dienst Natuur- & Milieueducatie - Bastion VIII

+32 52 21 08 74