Fotozoektocht Bos-in-zicht

In het Kloosterbos in Wachtebeke kan je tot 15 november op fotozoektocht gaan, ideaal voor een bosuitstap met kinderen. De fotozoektocht ‘Bos-in-zicht’ is 3,6 km en werd ontwikkeld naar aanleiding van 20 jaar Kloosterbos. Tijdens de familiedag op zondag 1 oktober krijg je bij het onthaal een papieren exemplaar van de fotozoektocht.

Hoe werkt het?

Download de fotozoektocht en rep je naar het Kloosterbos! In de folder vind je een kaartje van het parcours en verschillende foto’s. Ben jij een goede speurneus en kan je de letters bij de foto’s op de juiste plaats zetten? Dan ontdek je welk dier we in de toekomst hopen te verwelkomen in het bos!

Tijdens het parcours ontdek je enkele kleurrijke kaders die je een verrassend ‘inzicht’ geven in het bos.

Praktisch

  • Waar? Het Kloosterbos in Wachtebeke. De hoofdingang aan de Gebroeders Naudtslaan in Wachtebeke, maar je kan de fotozoektocht starten waar je wil. Een plannetje met aanduiding van de wandelknooppunten zit ingesloten bij de fotozoektocht.
  • Afstand? De afstand van het parcours is 3,6 km. Het loopt grotendeels langs niet verharde bospaden. Afhankelijk van het weer kunnen sommige delen van het Kloosterbos modderig zijn. Laarzen zijn dan aangewezen.
  • Druk vooraf de fotozoektocht af.
  • Neem een potlood of een balpen mee.
  • Deze zoektocht loopt tot 15 november 2023.
  • Het juiste antwoord vind je terug op www.oost-vlaanderen.be/kloosterbos

 

Tip: het Kloosterbos heeft een grote speelzone van bijna 9 ha groot waar je kan ravotten in de natuur!