Den Blakken

Den Blakken is een provinciaal domein in Wetteren van 10 ha, naast het natuurreservaat De Warandeduinen. Je kunt er heerlijk wandelen in de siertuinen, in het parkbos en op de zandvlaktes. Het domein is ook een promotiecentrum voor sierteelt, rozen en parkbomen.

Praktisch

  • Adres: Wegvoeringstraat 308 in Wetteren. Je kan parkeren in de Warandestraat of in de Wegvoeringstraat.
  • Openingsuren: van zonsopgang tot zonsondergang
    • Opgelet! Bij stormweer bezoek je het domein niet. Door hevige rukwinden kunnen takken afkraken en bomen omwaaien. Op de website van het KMI kan je zien wanneer het gaat stormen. Ook de dagen na de storm ben je best waakzaam voor overhellende of afgekraakte takken en bomen.
    • Opgelet! Bij aanhoudende droogte kan er brandgevaar zijn. Kijk op de website van het Agentschap Natuur en Bos om te weten welke brandalarmfase in Oost-Vlaanderen van kracht is. 
  • Roken en vuur maken is verboden in de natuur- en bosgebieden in het domein.

Natuurbeheer

In het bosgebied van 8,5 ha doet de Provincie aan duurzaam bosbeheer. Het herstel van de natuurlijke vegetatie zoals de inheemse berk en zomereik staan centraal. Daarom wordt de Amerikaanse vogelkers steeds verwijderd. Ook de uitheemse Amerikaanse eik wordt geleidelijk vervangen. Zo ontstaan er meer open plaatsen en komt er meer lichtinval wat de groei van de struikheide en brem bevordert.

Er zijn 500 jaar oude bomen, vooral zomereik en beuk, in de vorm van hakhout. Zij leveren de fel gegeerde zaden die jaarlijks geoogst worden voor nieuwe inheemse natuuraanplanten in Vlaanderen.

Lees meer in de Brochure Oost-Vlaanderen Natuurlijk!

Stel een vraag

dienst Klimaat, Milieu & Natuur

+32 9 267 78 02