De Hospicebossen

De Hospicebossen zijn de plek om je te ontspannen in 58 ha groene omgeving. Op de wandelpaden kun je wandelen of joggen. Een bewegwijzerde fietsroute loopt langs en door het bos. Mountainbikers en ruiters kunnen terecht op paden met een pictogram. Kinderen kunnen ravotten in de speelzone. Daar mogen ze onder begeleiding de paden verlaten en in de bossen spelen. 

Praktisch

  • Gratis toegang
  • Openingsuren: elke dag open van zonsopgang tot zonsondergang.
    • Opgelet! Bij stormweer is het verboden om het bos te betreden. Door hevige rukwinden kunnen takken afkraken en bomen omwaaien. Op de website van het KMI kan je zien wanneer het gaat stormen. Ook de dagen na de storm ben je best waakzaam voor overhellende of afgekraakte takken en bomen.
    • Opgelet! Bij aanhoudende droogte kan er brandgevaar zijn. Kijk op de website van het Agentschap Natuur en Bos om te weten welke brandalarmfase in Oost-Vlaanderen van kracht is. 
  • Roken of vuur maken zijn verboden, het hele jaar door en overal in het gebied (ook op de parking).  
  • Adres en parking: De Hospicebossen liggen aan de Langedreef en de Klapstraat in Nazareth. In een zijstraat van de Klapstraat (vlakbij de brug over de E17) is er een parking. 
  • Honden zijn welkom aan de leiband.

Bosbeheer

De Provincie beheert het bos duurzaam, met extra aandacht voor natuurontwikkeling en zachte recreatie. Lees er meer over in het bosbeheersplan van de Hospicebossen.

Er zijn concrete plannen om het bos de komende jaren aanzienlijk uit te breiden zodat een meer gevarieerd bos met inheemse soorten tot stand komt.

Lees meer in de Brochure Oost-Vlaanderen Natuurlijk! (vanaf p.86).

De Hospicebossen kreeg het FSC®-Keurmerk van de ‘Forest Stewardship Council® ’, die goed en duurzaam bosbeheer stimuleert.