Derde graad Onthaal en Public Relations

Wat leer je?

  • In deze opleiding dubbele finaliteit leer je professioneel telefoneren, presenteren en mensen te woord staan in diverse situaties.
  • Je leert hoe een organisatie efficiënt kan communiceren.
  • Je leert een event organiseren.
  • Je leert efficiënt vergaderen en werkt ambitieuze projecten uit.
  • Je loopt stage in het vijfde en het zesde jaar. 

Voor wie?

  • Je bent een communicatieve duizendpoot.
  • Je houdt van menselijke contacten.
  • Je bulkt van organisatietalent.
  • Je stroomt door uit de tweede graad toerisme, handel of handel-talen.

Toekomst?

Je kan verder studeren voor een job in de PR-sector.

Vakken

ONTHAAL EN PUBLIC RELATIONS

6de jaar

Lichamelijke opvoeding

2

Levensbeschouwing

2

Nederlands

3

Frans

3

Engels

3

Duits

3

Geschiedenis

1

Kunstgeschiedenis

2

Wiskunde

2

Aardrijkskunde en natuurwetenschappen

1

Public Relations

9

Toegepaste psychologie

2

Stage public relations

2

TOTAAL

35

Getuigenis

Kyra Bracke, oud-leerlinge Onthaal en Public Relations

“Geen enkele school gaat zo goed om met diversiteit onder de leerlingen als het PHTI (nu Richtpunt campus Gent Henleykaai). Het personeel houdt rekening met de verschillende omstandigheden waardoor de leerlingen de juiste begeleiding en hulp krijgen indien nodig. Wat mij ook enorm opviel, is dat het niet uitmaakt of je na het middelbaar direct gaat werken of beslist verder te studeren. Hier wordt je steeds gemotiveerd en begeleid in wat je wil doen en bereiken. Wat ik geleerd heb tijdens mijn opleiding Onthaal en Public Relations, komt nu regelmatig terug in mijn lessen HR-support in de Thomas More-hogeschool in Antwerpen. Ik heb twee examenperiodes achter de rug en ben tot nu toe voor alles vlotjes geslaagd. Veel van wat ik zag bij public relations en psychologie sluit echt perfect aan bij wat ik nu aan het studeren ben. Ik vond het ook fijn dat er op de campus veel te doen viel: een beurs of toneelvoorstelling, verschillende verkoopmomenten, toffe uitstappen, enzovoort.”

 Ilias El Hayyouni, oud-leerling Onthaal en Public Relations

 “Richtpunt campus Gent Henleykaai was de beste school waar ik heb gezeten. Sinds de eerste dag was er een zeer gezellige sfeer die ervoor zorgde dat ik graag naar school ging. En het belangrijkste is dat ik mezelf heb kunnen ontwikkelen op veel vlakken door Onthaal en Public Relations te volgen in de derde graad. Ik kreeg een totaalpakket aangeboden, waarbij ik de dingen leerde die nodig waren om mijn carrière in het middelbaar af te ronden.  Momenteel studeer ik met succes Bedrijfsmanagement aan de Artevelde Hogeschool. Het is natuurlijk een aanpassing, maar door Onthaal en Public Relations te volgen op Richtpunt campus Gent Henleykaai heb ik een verstandige keuze kunnen maken en heb ik een duidelijke kijk op mijn eigen toekomst.”

Stel een vraag

Richtpunt campus Gent Henleykaai

+32 9 267 12 10