Opleidingscentra delen

Samenwerken en kennis delen is van groot belang in een wereld die constant in verandering is. Stel jouw opleidingscentrum open en bied mooie kansen voor de groei van leerlingen en cursisten en de ontwikkeling van jouw onderneming. Onze secundaire scholen en centra voor volwassenenonderwijs maken graag gebruik van de opleidingsfaciliteiten en expertise van bedrijven. Op die manier komen de studenten in aanraking met de nieuwste technologieën en trainingen binnen het bedrijfsleven. 

Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

Door samen te werken met scholen en centra maken bedrijven kennis met getalenteerde leerlingen en cursisten, wat leidt tot stages, afstudeerprojecten en toekomstige werknemers. Ook krijgen bedrijven de kans om contacten te leggen met docenten en andere ondernemingen, waardoor hun professionele netwerk verder groeit.

Door input te leveren, feedback te geven en praktijkervaringen te delen, dragen bedrijven bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Als ondernemer verruim je de actuele kennis van leerlingen en cursisten en bereid je hen voor op hun toekomstige carrière!

Klaarstomen voor het echte werk

In samenwerking met VDAB organiseert CVO Groeipunt verschillende “trajecten naar werk” voor knelpuntberoepen in de horeca, de zorgsector, de IT-sector en de nijverheid. Opleidingen zoals zorgkundige in de jeugd- en gehandicaptenzorg, lasser, kok, CAD-tekenaar, IT-assistent of kinderbegeleider komen hiervoor in aanmerking. Dankzij een stage op de werkvloer worden de cursisten klaargestoomd voor het echte werk – mét werkgarantie!

Werkzoekenden kunnen deze opleidingen gratis volgen met een VDAB-contract. Bovendien genieten ze van enkele voordelen, zoals het behoud van de werkloosheidsuitkering en het recht op kinderopvang.

Samenwerken?

Interesse om zelf je opleidingscentra open te zetten? Vul het contactformulier in, of neem contact op via e-mail of via telefoon (tel: 09 267 74 43).

Bekijk onze andere samenwerkingsmogelijkheden.

Stel een vraag

directie Onderwijsinstellingen

+32 9 267 74 43