Infrastructuur delen

Excursies of bedrijfsbezoeken, waarbij leerlingen en cursisten de infrastructuur mogen gebruiken, stimuleren hen om hun interesses en sterke punten te ontdekken. Bedrijven zorgen ervoor dat leerlingen en cursisten up-to-date zijn met de nieuwste technologieën en goed voorbereid zijn op een toekomstige job. Misschien wel in jouw onderneming!

Een aanpak die werkt

Praktijkgericht leren geeft betekenis aan theoretische kennis, wat het begrip van het lesmateriaal vergroot. Onze secundaire scholen en centra voor volwassenenonderwijs maken daarom vaak gebruik van bedrijfsfaciliteiten, -apparatuur en -materialen. Soms geven instructeurs zelfs enkele praktijklessen. 

Hoewel de leerlingen en cursisten aan het werk zijn, werken ze niet onder dezelfde omstandigheden als de werknemers ter plaatse. Ze werken aan een langzamer tempo onder begeleiding van een leraar. De werknemers ter plaatse worden zo weinig mogelijk gestoord, behalve als de werknemers zelf als instructeur betrokken zijn.

De brug tussen theorie en praktijk

Naast het gebruik van de infrastructuur spelen bedrijven een erg belangrijke rol in infrastructuurontwikkeling van scholen en centra. Dit brengt heel wat voordelen mee, die interessant zijn voor ons onderwijs en jouw bedrijf:

  • Bedrijven krijgen de kans om actuele inzichten en ervaringen te delen met leerlingen, cursisten en lesgevers.

  • De kloof tussen theoretische kennis en praktische vaardigheden wordt verkleind.

  • Een deur naar een breed netwerk van professionals wordt geopend.

Mooie samenwerking

De langdurige samenwerking met staalproducent ArcelorMittal waarbij CVO Groeipunt de scholing van toekomstige professionals voorziet, resulteert in een win-winsituatie. ArcelorMittal kan enerzijds inspelen op onderwijsprogramma’s en het opleidingsaanbod elektronica zodat die nauw aansluiten bij de specifieke behoeften van de industrie. Anderzijds worden de kennis en vaardigheden van het onderwijsveld voortdurend gestimuleerd.

Samenwerken?

Interesse om zelf je infrastructuur te delen? Vul het contactformulier in, of neem contact op via e-mail of via telefoon (tel: 09 267 74 43).

Bekijk onze andere samenwerkingsmogelijkheden.

Stel een vraag

directie Onderwijsinstellingen

+32 9 267 74 43