Bedrijfsbezoek organiseren

Zet jouw onderneming in de schijnwerpers en trek nieuw talent aan door een bedrijfsbezoek te organiseren. Als bedrijf kan je je eigen activiteiten promoten, toekomstig talent aantrekken en een actieve rol spelen in het onderwijzen van de volgende generatie professionals voor jouw bedrijf.

Waarom een bedrijfsbezoek organiseren?

Bedrijfsbezoeken zijn een waardevolle educatieve ervaring voor onze leerlingen en cursisten:

  • Ze zien de theorie die ze in de klas hebben geleerd in de praktijk.

  • Het directe contact met de werkplek werkt inspirerend en motiverend. Zo ontmoeten ze rolmodellen en maken ze kennis met de verschillende mogelijke carrièrepaden na het afstuderen zodat ze hun passie kunnen volgen.

  • Ze krijgen een inkijk in de complexiteit van de moderne bedrijfswereld. 

  • Ze ervaren de realiteit op de werkvloer van dichtbij.

  • Na het bedrijfsbezoek beseffen leerlingen en cursisten ook beter dat leren niet eindigt na een opleiding. Ze begrijpen het belang van blijven leren en realiseren zich dat ze voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden moeten verwerven.

Mooie voorbeelden uit de praktijk

Bedrijfsbezoek bij Equans

Leerlingen van Richtpunt campus Hamme deden werkervaring op bij Equans, een bedrijf dat technologisch geavanceerde oplossingen aanbiedt om prestaties en rendement van industrieën, gebouwen en transportinfrastructuren te optimaliseren. Door opleidingen op de werkvloer te volgen, doen leerlingen kennis op van de nieuwste technieken en worden ze tegelijkertijd geconfronteerd met werkethiek en werkattitudes. 

Bedrijfsbezoek bij BASF, Ineos en Molymet

Een bezoek van CVO Groeipunt aan bedrijven zoals BASF, Ineos en Molymet biedt de kans om cursisten van de opleiding procesoperator chemie een dag te laten proeven van de werksfeer in een chemisch bedrijf. Voor de opleiding is dit een uitgelezen kans om startende cursisten kennis te laten maken met de werkvloer van een procesoperator. 

Samenwerken?

Interesse om zelf een klas te ontvangen in je bedrijf? Vul het contactformulier in, of neem contact op via e-mail of via telefoon (tel: 09 267 74 43).

Bekijk onze andere samenwerkingsmogelijkheden.

Stel een vraag

directie Onderwijsinstellingen

+32 9 267 74 43