De sociale robot

Wil jij ook robotica en artificiële intelligentie (AI) in jouw klas introduceren? Ga dan samen met jouw leerlingen aan de slag met één of meerdere Sociale Robot bouwpakketten!

robot van herbruikbaar materiaal
bedrading en sensoren van de sociale robot
leerlingen programmeren de robot

De Sociale Robot is een vakoverschrijdend STEM-project voor de eerste graad secundair onderwijs. Leerlingen gaan zelf aan de slag om een sociale robot te ontwerpen, te programmeren en te bouwen. Ze denken na over hoe hun robot zal communiceren en op welke omgevingsfactoren - zoals geluid en beweging - hij zal reageren. Het ontwerpen en grafisch programmeren van de robot doen ze in een simulator. De fysieke robot bouwen ze met herbruikbaar materiaal. Het wordt nog leuker als ze de robot een persoonlijke toets geven in bijvoorbeeld de lessen plastische opvoeding. Gebruikmakend van een microcontrollerplatform, sensoren en actuatoren en hun eigen code voltooien ze hun sociale robot.

Hoe ontlenen?

  • Maximaal één maand gratis ontlenen. 
  • Elke set bevat vijf bouwdoosjes. Elk bouwdoosje bevat materiaal om één robot te bouwen. Met één set kan je dus vijf robots bouwen. Er zijn in totaal 6 bouwsets beschikbaar.
    • Voor bijvoorbeeld een klas van 24 leerlingen, kan je twee bouwsets reserveren en jouw leerlingen per twee of drie een sociale robot laten bouwen.

Meer info

Stel een vraag