GeoGuessr Oost-Vlaanderen

Wist je dat heel wat projecten uit Oost-Vlaanderen kunnen rekenen op Europese steun? Laat je virtueel droppen op verschillende locaties met projecten in Oost-Vlaanderen die steun krijgen van Europa. Probeer de plek te raden op de kaart en verken zo Europa in jouw buurt!

Geoguessr op kaart

Hoe speel je het spel?

  1. Maak een gratis account aan via GeoGuessr en je kan onmiddellijk starten met spelen. Je kunt vanaf je laptop of je smartphone spelen.
  2. Je kunt het spel in single player modus (alleen) of in challenge modus (tegen andere spelers) spelen. Bij de challenge modus kun je andere deelnemers uitnodigen aan de hand van een link die voor jou wordt opgemaakt. Daarna hoef je enkel die link te delen. Iedereen die de link ontvangt kan deelnemen aan het spel. Ideaal voor in een klaslokaal of een wedstrijd.
  3. Eén spel bestaat uit vijf rondes: je krijgt vijf locaties te zien waar jij op onderzoek kan gaan om te ontdekken waar in Oost-Vlaanderen deze locatie is. Je mag één gok wagen per ronde. Door rond te klikken, zoals in Google Maps, kun je rondlopen op de locatie om de plaats te bepalen.
  4. Eens je de locatie denkt te weten, pin je deze vast op de wereldkaart die zich rechtsonder het scherm bevindt. Hoe dichter je bij de locatie bent, hoe meer punten je verdient!
  5. Tenslotte krijg je een overzicht van de locaties en je score. Hier kan je nog eens de verschillende locaties en hun namen bekijken. 
  6. Niveau 1 uitgespeeld? Speel niveau 2!

Praktisch

  • Gratis online spel
  • Duur: 5 - 10 minuten
  • Geschikt van 7 - 99 jaar en geschikt voor leerlingen tijdens een klasactiviteit.
  • Meer info in de handleiding (o.a. leerdoelen voor in de klas).