Provincieraad

Datum

24-10-2001 14:00

Locatie

Provincieraadzaal

Agendapunten

  1. Voorstel Bruno Stevenheydens
    Verwerping van de volledige tekst van het VVP-werkcahier en voorstel van vervangende tekst
  2. Kerntaak 7 - Integraal waterbeheer
    Amendement Patrick Gillis : de opsomming na "De Vlaamse provinciebesturen pleiten op basis van hun missie voor volgend bestuurlijk model …." wordt aangevuld met een vijfde punt : "Binnen een integraal waterbeheer uitgaande van stroomgebieden worden Polders en Wateringen als autonome bestuursvorm opgeheven."
  3. Kerntaak 14 - Provinciale laboratoria
    Voorstel Annelies Storms : schrappen van deze kerntaak
  4. Kerntaak 17 - De provincie als beheerder van provinciale wegen
    • Amendement Annelies Storms : schrappen van deze kerntaak en vervangen door : "Het beheer van openbare wegen is geen taak van de provincies. Het provinciaal wegennet wordt in functie van de plaatselijke situatie overgedragen aan de gemeente of het Vlaams gewest."
    • Amendement Patrick Gillis : schrappen van deze kerntaak en vervangen door : "De provincies zijn voorstander van de overdracht van de provinciewegen naar, afhankelijk van de plaatselijke situatie, het Vlaamse gewest of de gemeenten."
  5. Kerntaak 24 - Bijkomende bevoegdheden inzake ruimtelijke ordening
    Amendement Patrick Gillis : schrappen van de alinea : "Voor de beroepsprocedure bij de bestendige deputatie stellen de provincies … op basis van de strijdigheid met wettelijke bepalingen open bij de Raad van State."
  6. Kerntaak 35 - Strategisch acquisitiebeleid
    Amendement Patrick Gillis : aanvulling van de zin "Indien nodig kan de provincie binnen het Vlaamse kader eigen relaties aanknopen met regio's" met "binnen Europa"
  7. Kerntaak 38 - Samenwerking buiten Europa
    • Amendement Patrick Gillis : schrappen van deze kerntaak
    • Amendement Annelies Storms : schrappen van deze kerntaak
  8. Kerntaak 40 - Coördinatie Europese gebiedsgerichte programma's
    Amendement Annelies Storms : in het luik “Bestuurlijke knelpunten” de alinea "Participatie" schrappen
  9. Missie en de kerntaken 42 : Netwerkvorming, 43 : Onderzoek en voorlichting en 44 : Adviesbevoegdheid
    Amendement Patrick Gillis : integrale schrapping van de tekst van de missie en van de 3 kerntaken
  10. Missie en de kerntaken 45 : Het “in de markt zetten van de streek” (“vermarkten”), 46 : Beleidsafstemming en 47 : Open dialoog
    Amendement, ingediend door de 7e commissie – Recreatie, toerisme, sport, domeinen : integrale vervanging van de tekst van de missie en de kerntaken
  11. Kerntaak 54 - Gezondheidsbeleid
    Amendement Cindy Franssen : de tekst onder “Bestuurlijk knelpunt” vervangen door : ”In de eerste plaats is de Vlaamse overheid (VIG, resp. gespecialiseerde diensten en/of universiteiten) verantwoordelijk voor de uitvoering van screeningprogramma's. De provinciale overheden moeten echter hun verantwoordelijkheid behouden inzake screeningprogramma's, die kaderen in een algemeen preventief gezondheidsbeleid. Het gezondheidsbeleid van beide overheden (Vlaams-provinciaal) is noodzakelijk complementair."
  12. Kerntaak 60 - Toegankelijkheid
    Amendement, ingediend door Luc Maes : toevoeging van een 6e provinciale doelstelling : “het bevorderen van de toegankelijkheid tot de nieuwe media, inzonderheid de regionale tv-zenders”
  13. Kerntaak 62 - Woonbeleid
    Amendement, ingediend door Annelies Storms : schrappen van deze kerntaak
  14. Missie m.b.t. de beleidssector Cultuur en de kerntaken 66 : Streekbeleid cultureel erfgoed : algemene benadering en 67 : Ontsluiten en waarderen gebiedsgericht cultureel erfgoed
    Amendement, ingediend door de 4e commissie – Kunst en Cultuur : de integrale vervanging van de tekst van de missie en de kerntaken
  15. VVP-werkcahier in globo rekening houdend met de eerder aangenomen amendementen
  16. Toevoeging van een kerntaak - sector Cultuur
    Amendement, ingediend door Patrick Gillis : "De provincies zijn van mening dat ook de talrijke archieven die ons land rijk is een belangrijk onderdeel uitmaken van het gebiedsgebonden cultureel erfgoed. In het kader van de bescherming, waardering en ontsluiting van dit erfgoed zijn de provincies voorstander van de overdracht van de rijksarchieven en hun depots naar het provinciale bestuursniveau."
  17. Toevoeging van een kerntaak - sector Onderwijs
    Amendement, ingediend door Patrick Jacobs : "Schaalvoorstellen i.v.m. selectie en vorming van gemeentepersoneel."