De recreatiedomeinen, erfgoedcentra en NME-centra zijn gesloten t.e.m. 19/4. Lessen in provinciale onderwijsinstellingen zijn geschorst t.e.m. 19/4. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/coronavirus

Week van de Korte Keten

Van 6 tot 14 juni 2020 is er opnieuw de Week van de Korte Keten. Tijdens die week kan iedereen kennis maken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende verkooppunten voor korte keten (bv. hoevewinkel, boerenmarkt, zelfpluk, webshop, …).

We zoeken volop naar initiatieven van producenten, gemeenten, verenigingen, restaurants, … die mee willen stappen in de Week van de Korte Keten.

Lekker Lokaal Picknick

Op zondag 7 juni 2020 kan je op 4 provinciale locaties genieten van een picknick met lekkere, lokale hoeve- en streekproducten. De inhoud van het picknickpakket varieert per locatie. Bestel hiervoor tijdig je picknickpakket.

Opgelet: Coronamaatregelen kunnen deze activiteit eventueel nog wijzigen. Hou deze webpagina in de gaten voor de actuele info over de Lekker Lokaal Picknick.

Prijs

  • Standaard en vegetarisch picknickpakket: 18 EUR
  • Picknickpakket voor kinderen: 12 EUR

Per 4 picknickpakketten ontvang je een gratis picknickdeken.

Bestellen

Kies je locatie.

Ik bestel een picknick in :

Betaling

Na je bestelling ontvang je een e-mail van de leverancier met alle betaalinformatie. Je bestelling is pas definitief na betaling.

De samenstelling en levering gebeurt in samenwerking met Lekker Oost-Vlaams, het Plattelandscentrum, de coöperaties Mmm … eetjesland, Smaak van Waas en Vlapas.

Inspiratie voor activiteiten

Wil je een activiteit rond lokaal voedsel of korte keten organiseren? 

Vind inspiratie in onze inspiratiefiches of neem de presentatie van het inspiratiemoment door.

Activiteit aanmelden

  1. Je kan zelf je activiteit aanmelden via de UIT-databank. Gebruik hiervoor de handleiding
  2. Is je activiteit goedgekeurd? Dan verschijnt het in de agenda op de website van de Week van de Korte Keten. Door de koppeling met de UIT-databank bereik je een groter publiek.

Bij deelname ontvang je ook promotie- en communicatiemateriaal.

Stel een vraag