De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Korte Keten

Zomer van de Korte Keten

Door de coronacrisis wordt de Week van de Korte Keten de Zomer van de Korte Keten. In plaats van één week promoten we dit jaar van 6 juni tot 30 september 2020 activiteiten in de korte keten.

Proef jouw lokale hoeve- en streekproducten en verken alle verkooppunten in jouw buurt (bv. hoevewinkel, boerenmarkt, zelfpluk, webshop …).

>> Activiteiten tijdens de Zomer van de Korte Keten

Zelf een activiteit organiseren

Wil je als hoeve- of streekproducent of lokaal bestuur zelf een activiteit organiseren en meedoen aan de Zomer van de Korte Keten? Meld je activiteit aan. Zoek je nog inspiratie? Bekijk de inspiratiefiches of neem de presentatie van het inspiratiemoment door.

Ontdek tips en tricks hoe je je activiteit kan promoten en coronaproof kan organiseren in het instructiefilmpje.

Activiteit aanmelden

  1. Je kan zelf je activiteit aanmelden via de UIT-databank. Gebruik hiervoor de handleiding. Tip! Noteer zeker ‘lekker lokaal’ als trefwoord of tag.
  2. Is je activiteit goedgekeurd? Dan verschijnt het in de agenda op de website van de Zomer van de Korte Keten. Door de koppeling met de UIT-databank bereik je een groter publiek.
  3. Zet je activiteit extra in de kijker en vraag promotiemateriaal Zomer van de Korte Keten aan.

Promoot met je stad of gemeente de Zomer van de Korte Keten

Zoek het niet te ver. Proef, beleef, geniet lokaal tijdens de Zomer van de korte keten van 6 juni tot 30 september. Oost-Vlaanderen heeft meer dan 200 lekkere lokale hoeve- en streekproducenten.

Ook in jouw gemeente of stad vind je lokale producten uit de korte keten. Promoot de korte keten in je eigen  stad of gemeente en ondersteun zo de lokale economie. Voedsel verbindt mensen. Lokaal is het nieuwe normaal.

>> download tof beeldmateriaal en voorbeeldberichten

Koop lokaal

Eet lekker lokaal door in je buurt boodschappen te doen of van thuis online te bestellen.

>> Ontdek de hoeve- en streekproducten in mijn buurt

Stel een vraag