De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Federale en Vlaamse steunmaatregelen

Hinderpremie

Ondernemingen en zelfstandigen die verplicht moesten sluiten door de coronamaatregelen, kunnen een eenmalige hinderpremie krijgen van 4.000 EUR. Na 21 dagen sluiting, kan je een bijkomende vergoeding krijgen van 160 EUR/dag. Dien je aanvraag in binnen de maand na het aflopen van de verplichte sluiting.

>> Ik vraag een hinderpremie aan

Compensatiepremie

Ondernemingen die niet verplicht moesten sluiten maar wel hun omzet drastisch zien dalen door de coronamaatregelen, kunnen een compensatiepremie krijgen. Heeft jouw onderneming een omzetverlies van minimaal 60%? Dan kan je een eenmalige premie krijgen van 3.000 EUR. 

>> Ik vraag een compensatiepremie aan

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht

Werkgevers die hun werknemers tijdelijk niet kunnen laten werken door de coronacrisis, kunnen gebruik maken van de regeling tijdelijke werkloosheid.  

>> Ik vraag de regeling tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aan

Uitstel betalingen

Zelfstandigen die moeilijkheden ondervinden door de coronamaatregelen, kunnen een uitstel van betaling van sociale bijdragen en sociale werkgeversbijdragen vragen.

>> Ik vraag uitstel van betaling van sociale bijdragen

>> Ik vraag een afbetalingsplan voor sociale werkgeversbijdragen

Overbruggingsrecht

Zelfstandigen (zowel in hoofd- als bijberoep onder bepaalde voorwaarden) die hun activiteit verplicht moeten sluiten of minstens 7 dagen onderbreken door de coronacrisis, hebben recht op een financiële uitkering voor maart 2020 en april 2020. 
>> Ik vraag een overbruggingsrecht aan