De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Campagnemateriaal Week van de Korte Keten

Promoot mee de Week van de Korte keten in jouw stad of gemeente. Zoek het niet te ver en proef, geniet en beleef lokaal. Want lokaal, dat is nog steeds het nieuwe normaal.

Download banners (hieronder bij 'documenten') in verschillende formaten die je kunt gebruiken in je eigen communicatie (via Facebook, Twitter, LinkedIn, nieuwsbrieven, websites en infoblad). Op zoek naar inhoud? Gebruik de voorbeeldberichten die je kan overnemen op je Facebook, website, nieuwsbrief en infoblad.

Voorbeeldberichten

Facebookpost

Beleef, geniet en proef #korte keten. Ontdek lekkere, lokale hoeve- en streekproducten tijdens de Week van de Korte Keten (15-23 mei). Kijk voor een coronaveilige activiteit in je buurt op de website van de Week van de Korte Keten. #lekkerlokaal #klimaatgezond

Op je website, nieuwsbrief of infoblad

Beleef, geniet en proef in de Week van de Korte Keten

Ontdek de korte keten in Vlaanderen tijdens de Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei 2021.

Talrijke lokale besturen, organisaties en producenten zetten hoeve- en streekproducten in de kijker, ook in Oost-Vlaanderen. Vind een coronaveilige, #klimaatgezonde activiteit in je buurt op de website van de Week van de Korte Keten (www.weekvandekorteketen.be).

Zoek het niet te ver. Smul van lekkere hoeve- en streekproducten en verken elk verkooppunt in je buurt: de hoevewinkel, (boeren)markt, zelfpluk, groenteabonnement, automaat, voedselteam, buurderij, CSA-boerderij …  Je kan met je aankopen in de prijzen vallen via de spaarkaartactie korte keten. Meer info vind je op de website van de Provincie Oost-Vlaanderen (www.oost-vlaanderen.be/korteketen).

 

De Week van de Korte Keten is een initiatief van alle Vlaamse Provincies in samenwerking met de Vlaamse Overheid, VLAM en het Steunpunt Korte Keten.

 

Wat is korte keten?

We spreken van korte keten als voeding via de kortste weg van bij de boer op je bord terecht komt.

De voordelen?

  • Er is meer contact tussen consument en producent.
  • Er is weinig transport nodig.
  • De producent ontvangt een eerlijke prijs.
  • De consument krijgt verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer.
  • Voedselkilometers en verpakkingsafval zijn beperkt.
  • Het is een stimulans voor de lokale economie.

Stel een vraag

dienst Landbouw & platteland

+32 9 267 86 79