Oost-Vlaams recept

Ingrediënten

Voor 8 cupcakes:

  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr speltmeel
  • 100 gr ahornsiroop
  • een scheutje notenlikeur
  • 25 gr fairtrade kokosolie
  • 3 biologische eieren
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 10 gr wijnsteenbakpoeder

Bereiding

10 min. voorbereiding, 12 min. baktijd.
 
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom de droge ingrediënten (meel en bakpoeder). Klop in een andere kom de natte ingrediënten luchtig (eieren, kokosolie, ahornsiroop, notenlikeur en citroenrasp).
  3. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix nog even tot een mooi glad beslag.
  4. Vul de vormpjes tot de helft.
  5. Bak de cupcakes 12 min. bruin en gaar.