Hoe Popeiland bereiken?

Met het openbaar vervoer

Bus 76 De Pinte-Gent-Lochristi-Zaffelare-Wachtebeke

Bus 76 rijdt dagelijks elk uur en stopt aan de ingang van Puyenbroeck. Meer informatie over de dienstregeling kan je vinden op de website van De Lijn.

Opgelet: door werken in Wachtebeke centrum is er momenteel een omleiding.

Belbus

Biedt een vaste buslijn geen of een gedeeltelijke oplossing voor jouw verplaatsing? Reserveer dan een belbus. De belbus rijdt in een belbusgebied en stopt na reservatie aan de belbushaltes. 

  • Belbus 175 Oostakker
  • Belbus 270 Lokeren - Waasmunster (deze belbus heeft ook enkele haltes in Daknam en Elversele)

Reserveer via telefoon naar 09 211 91 91 (ten vroegste 30 dagen op voorhand, ten laatste één uur op voorhand). Hoe vroeger je je rit plant, hoe groter de kans op een passend voorstel voor je verplaatsing. Boek ook meteen je terugrit. Meer info op de website van De Lijn.

Met de fiets

Knooppunt 84 ligt aan parking 2. Het domein ligt op de verbinding tussen de knooppunten 84 en 96. Afhankelijk van waar je wil vertrekken, gebruik je best de fietsnetwerkkaart Waasland of de fietsnetwerkkaart Gent.

Met de auto

Puyenbroeck beschikt over 2 parkings: parking 1 bevindt zich het dichtst bij Popeiland.

Via de E17 Gent-Antwerpen

Neem afrit 11 Lochristi/Beervelde. Na de afrit neem je de N449 richting Beervelde. Deze baan voert je via Beervelde en Zaffelare naar parking 1 van domein Puyenbroeck. Vanop de snelweg kan je de borden ‘domein Puyenbroeck’ volgen,

Vanuit Sint-Niklaas/Lokeren

Neem de N70 tot aan de Hoekstraat in Zeveneken. Daar sla je rechtsaf. Je volgt de pijlen ‘domein Puyenbroeck’. Zo kom je terecht op parking 2.

Vanuit Moerbeke

Via de Kalvebrug word je naar parking 2 van het domein geleid.

Vanaf de N49/E34 (expressweg Antwerpen-Knokke)

Neem afrit 13 Zelzate. Volg je pijlen met de omleiding richting provinciaal domein Puyenbroeck.

Parkings

Om het evenement vlot te laten verlopen, word je automatisch naar één van de parkings geleid. Eens in Puyenbroeck volg je de pijlen en de andere Popeilandbezoekers tot op het evenementeneiland.

Wie van Eksaarde/Lokeren komt met de auto, wordt afgeleid naar parking 2.  Van daaruit kan je te voet naar het festivaleiland stappen of je kan de shuttlebus nemen.

Wie van Wachtebeke/Lochristi komt, wordt afgeleid naar parking 1 en kan te voet naar het eiland stappen.