De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Den Blakken

Den Blakken is een provinciaal domein in Wetteren, naast natuurreservaat De Warandeduinen. Je kunt er heerlijk wandelen in de siertuinen, in het parkbos en op de zandvlaktes. Het domein is ook een promotiecentrum voor sierteelt, rozen en parkbomen.

Adres, openingsuren en toegang

  • Wegvoeringstraat 308 in Wetteren. Je kunt parkeren in de Warandestraat of in de Wegvoeringstraat.
  • Open van zonsopgang tot zonsondergang
    • Opgelet! Bij stormweer bezoek je het domein beter niet. Door hevige rukwinden kunnen takken afkraken en bomen omwaaien. Op de website van het KMI kan je zien wanneer het gaat stormen. Ook de dagen na de storm ben je best waakzaam voor overhellende of afgekraakte takken en bomen. 
  • Gratis toegang

Natuurbeheer

In het bosgebied doet de Provincie aan duurzaam bosbeheer. Het herstel van de natuurlijke vegetatie zoals de inheemse berk en zomereik staan centraal. Daarom wordt de Amerikaanse vogelkers of ‘bospest’ systematisch verwijderd. Ook de uitheemse Amerikaanse eik wordt geleidelijk vervangen omdat zijn zaailingen massaal verschijnen waardoor de inheemse bomen geen kansen krijgen. Zo ontstaan er meer open plaatsen en komt er meer lichtinval wat de groei van de struikheide en brem bevordert.

Lees er meer over in de folder Natuurbeheer in Den Blakken.