Activiteiten in de krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie is er opnieuw heel wat te beleven in de Oost-Vlaamse erfgoedsites, domeinen en natuureducatieve centra! Een greep uit het aanbod:

Landschap Doorgrond - Archeocentrum Velzeke

De jager-verzamelaars lieten niet alleen vuistbijlen en pijlpunten achter in onze streken. Samen ontdekken we de spullen die ze dag in dag uit bij zich droegen om te kunnen overleven in de natuur. De Romeinen begroeven hun dames met een arsenaal aan schoonheidsproducten. We kijken wat er allemaal in die potjes zat en maken zelf rozenwater. Tenslotte gaan we op bezoek in het atelier van een middeleeuwse tegelmaker. Met stempels en mallen maken de kindjes een eigen tegeltje.

>> Ga op speurtocht in de tentoonstelling 'Landschap Doorgrond'

Verhalenvertellers - Erfgoedsite Ename

Wist je dat verhalenvertellers al vanaf de middeleeuwen lange reizen maakten om hun verhalen te komen rond vertellen in verschillende burchten? Kom in Ename samen genieten van verhalen van vroeger en nu en maak ook je eigen verhalen samen met je ouders of grootouders!

>> Verdiep je in alle verhalen

Van draken en fabelwezens - Erfgoedsite Ename

Vlaamse wondersprookjes uit de tijd van ridders en toveressen, draken en donkere kastelen in donkere wouden in donkere nachten. Van Jan Pikkedang en de rosse prinses, de Basilisk op het belfort, de Drakendog (of was het doggendraak?), de Ontvoering van de koe Boekolla, … en andere vertelsels uit een magische tijd toen reuzen, draken en alvermannetjes nog zomaar tussen de mensen rondliepen. Maar al zijn ze nu verdwenen. Weet iemand eigenlijk waarom? Neen? Dan kom je het nu te weten! We hebben nog steeds de verhalen! Spannend, grappig en een beetje griezelig verteld door Veerle Ernalsteen op woensdag 26 februari.

>> Schrijf je in voor 22 februari en laat je verwonderen

Bezoek de eerste lammetjes - Puyenbroeck

Het is druk in de winterstal want de eerste lammetjes worden geboren. De mamaschapen en mamageiten hebben veel werk maar gelukkig worden ze geholpen door onze dierenverzorgers. Wil je op kraambezoek komen? Dat kan op zondag 1 maart.

>> Schrijf je in en bezoek de eerste lammetjes

Workshop nestkastje bouwen - Bastion VIII

Knutsel een nestkastje in elkaar voor vogels en insecten tijdens de workshop op zaterdag 22 februari.

>> Leer zelf een nestkastjes bouwen

Meer activiteiten

Kan je er maar niet genoeg van krijgen? Ontdek alle krokusactiviteiten in Oost-Vlaanderen.