Superchill de zomer in

Voel jij ook al zomerkriebels en kan je niet langer wachten op de grote vakantie? Wij ook niet! Om je nu al in zomerse sferen te brengen selecteerden we voor jou deze 9 toppers voor mei en juni. Ideaal voor een uitstap met de familie, een tripje met vrienden of een heerlijk momentje me-time.

Lekker lokaal picknick

Ben jij ook verlekkerd op hoeve- en streekproducten? Bestel je picknick vol heerlijks, nodig je vrienden uit, breng je servies mee en kom naar een van de zes beste picknicklocaties in Oost-Vlaanderen.

 • Voor iedereen
 • Op zondag 26 juni 2022 in De Gavers in Geraardsbergen, Het Leen in Eeklo, De Brielmeersen in Deinze, De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm), Bastion VIII in Dendermonde of in de pop-up Groot Vleeshuis in Gent
 • >> Ik bestel mijn picknick!

Gentbos podcast

Verken samen met kinderen het Gentbos met de podcast ‘Het Gentbos in gevaar’. In de podcast komen de dieren en planten in het bos tot leven en strijden ze tegen de gevolgen van het veranderend klimaat. Houtensculpturen van de personages in de podcast vergezellen je onderweg. Tip: doe je regenlaarzen aan!

 • Voor families of vriendengroepen met kinderen van 6 tot 12 jaar
 • Van zonsopgang tot zonsondergang in het Gentbos in Merelbeke
 • >> Ik verken het Gentbos

Popeiland

Triiiiiing! Het schooljaar zit er weer op en de vakantie staat voor de deur! Hoe kan je dit beter vieren dan op Popeiland? Zak af met je kinderen naar domein Puyenbroeck en geniet van hét zotste festival van Oost-Vlaanderen. Dans mee op zalige beats met topartiesten als Camille, Olivia, K3 en dj-duo Kobe Ilsen en Viktor Verhulst! Of laat hen uitleven op een springkastelenparcours, verwennen in het glitterbom make-upsalon, helemaal losgaan in de silent disco, …

 • Voor gezinnen met kinderen van 8 tot 14 jaar
 • Op woensdag 29 juni 2022 in domein Puyenbroeck in Wachtebeke
 • >> Ik koop tickets!

Zin in Zen

Aaaaah, eindelijk rust. Tijd voor wat me-time tijdens een bosbad. Ruik de rijke aarde, hoor de dartelende dieren en voel de wind blazen tussen je vingers. Laat al je zintuigen los en dompel je onder in het bos.

De smaak te pakken?

Afgelopen

Gezinsfeest in De Kaaihoeve

Op zondag 22 mei 2022 in provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve in Meilegem (Zwalm)

Week van de Korte Keten

Van 14 tot 22 mei 2022 op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen

Smaakfestival in De Gavers

Op 20, 21 en 22 mei 2022 in domein De Gavers in Geraardsbergen.

Archeologiedagen in de erfgoedsites

Op 20, 21 en 22 mei 2022 in Erfgoedsite Ename, Archeocentrum Velzeke, Scheepswerven Baasrode en de Huysmanshoeve in Eeklo

Facebookwedstrijd

De lente kriebelt! Niet alleen met supertoffe activiteiten, maar ze deelt ook cadeautjes uit.  Elke week vanaf 16 mei maak je kans op een leuke én lekkere prijs via facebookpagina van Provincie Oost-Vlaanderen. Zet je schrap, like de Provincie op Facebook én doe mee aan één van de wedstrijdpuzzels van Oost-Vlaanderen. Wie weet geniet jij erna op het terras van lekker Oost-Vlaamse streekproducten.

Vaderdagontbijt

Vier Vaderdag met een heerlijk ontbijt op een boerderij of tuinbedrijf in je buurt. Van een heerlijke picknick of een biologisch ontbijt tot een beestig leuke workshop. Op elke boerderij is er heel wat te beleven.

 • Voor alle families met papa’s, pluspapa’s, schoonpapa’s, sterrenpapa’s, papa’s die nog geen papa zijn en papa’s die er niet meer zijn.
 • Op zondag 12 juni 2022 op verschillende locaties in Oost- en West-Vlaanderen
 • >> Ik verras papa beestig en geestig