Tentoonstelling

Momenteel loopt in het Provinciaal Erfgoedcentrum de interactieve tentoonstelling 'Oude liefde. Zorgen voor erfgoed'. Deze is ook leuk met kinderen of met een groep. De toegang is gratis!

De tentoonstelling 'Oude liefde. Zorgen voor erfgoed'

Oude liefde roest niet. Erfgoed wel, het is kwetsbaar. Het vraagt zorg. Zorg van mensen met een liefde voor erfgoed. 

Hoe maak je een dak bereikbaar voor inspectie? Hoe hou je een oude molen in stand? Wat doe je met een kerk die niet meer gebruikt wordt? Kan je een boot op het droge bewaren? En wat gebeurt er met de vondsten van een archeoloog na de opgraving?

De tentoonstelling 'Oude liefde. Zorgen voor erfgoed' nodigt je uit om zelf de handen uit de mouwen te steken.  Kinderen kruipen er in de huid van monumentenwachter, archeoloog en molenaar. Voor groepen zijn er gidsen beschikbaar.

'Oude liefde' is een spiegel van de erfgoedwerking die Provincie Oost-Vlaanderen de voorbije decennia uitbouwde en nu versterkt verderzet. Samen met talrijke, enthousiaste erfgoedliefhebbers.

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het Erfgoedcentrum en loopt nog tot en met Open Monumentendag op zondag 9 september 2018.

Ook voor kinderen

Vraag voor kinderen aan de balie naar  'Oude Liefde ZKT jonge redder (m/v/x)'. Ze krijgen een tablet mee met de Erfgoedapp vol opdrachten in de tentoonstelling: een dak inspecteren zoals een monumentenwachter, een nieuwe bestemming bedenken voor een kerk, hout dateren op basis van jaarringen, ... Doe mee aan de wedstrijd en wie weet win je nog een avontuur met Monumentenwacht Oost-Vlaanderen. 

Gericht op kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders

  • Gratis
  • Inschrijven of reserveren niet nodig
  • Tijdens de openingsuren van het Erfgoedcentrum: van donderdag tot en met zondag, van 10 tot 17 uur

Praktisch

Provinciaal Erfgoedcentrum
Lotharingenstraat 1
9700 Ename (Oudenaarde)

Open van donderdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur en na afspraak.

Toegang: Gratis

Met de auto? Er is parking aan de overkant van de straat.

Met het openbaar vervoer? Neem de trein tot in Oudenaarde en dan belbus 45 (zone 71, halte 61 Enameplein) of bus 41 (Oudenaarde-Zottegem) tot aan het marktplein van Ename - van daar 5 minuten te voet. Of neem de trein tot in Eine, steek de Schelde over en wandel een half uur langs het jaagpad.

Moeilijk te been? Er is een lift. 

Stel een vraag