Met kinderen of groepen

Actueel

Deze zomer is er in Ename de spannende zoektocht naar De Schatten van Vlieg:

  • van 30 juni tot en met 31 augustus
  • van dinsdag tot zondag
  • voor gezinnen met kinderen vanaf kleuterleeftijd

Steek de handen uit de mouwen, want die heb je beslist nodig: knutselen met uitzicht op de abdijsite, een voelmemory over de expo ‘Oude liefde. Zorgen voor erfgoed’ en poetsen aan onze vuile grafsteen. Kortom, veel speuren en neuzen! 

Ben je klaar met de opdrachten in het Erfgoedcentrum? Dan zet de baliemedewerker je op weg langs de archeologische abdijsite naar pam Ename, waar je de leuke zoektocht verderzet. 

Met groepen

Je kan het Erfgoedcentrum ook met een groep bezoeken: de tentoonstelling 'Oude liefde' over zorgen voor erfgoed, het erkende erfgoeddepot waar je achter de schermen kunt kijken en/of de virtuele wandeling door de middeleeuwse abdij van Ename. 
Laat je je graag rondleiden door een gids? Dat kan. Die houdt rekening met de interesses en de wensen van de groep.

  • Elke dag mogelijk maar enkel op afspraak
  • Gratis toegang, prijs per gids: 50 EUR
  • Capaciteit: tot 25 personen per groep

Tip: combineer je bezoek aan het Erfgoedcentrum met een bezoek aan andere sites in Ename, Oudenaarde of de Vlaamse Ardennen. Vraag gerust naar tips.

Met kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom in het Erfgoedcentrum. Bij de tentoonstellingen is er vaak een aangepast programma voor kinderen, momenteel 'Oude liefde ZKT jonge redder (m/v/x)'. In de zomervakantie is er voor de kinderen de zoektocht naar de Schat van Vlieg, en in de krokusvakantie passeren er de Krokuskriebels van de Gezinsbond. Deze activiteiten zijn gratis. 

Met klassen

Je kan het Erfgoedcentrum ook met de klas bezoeken en alles leren over zorgen voor erfgoed of aan de slag gaan met het erfgoed rond de school. Het Erfgoedcentrum maakt graag met jou een aanbod op maat. Bovendien kan je er ook nog een virtuele wandeling door de middeleeuwse abdij van Ename doen. Neem contact op voor meer info.