De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Met kinderen of groepen

Met kinderen

Deze activiteiten zijn gratis, maar reserveren is verplicht.

Het hele jaar door

Spoorzoekers Junior: Ontdek de geheimen rond landschappen bij de tentoonstelling ‘Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht’, want voor de kinderen maakten we een Junior-versie met verschillende leuke opdrachten. In het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1) 

>> Reserveer Spoorzoekers Junior

Tijdens de paasvakantie

Tijdens de normale openingsuren (ook op 4/4 en 5/4). Reserveer via +32 55 30 03 44.

  • Parcours voor baby's en peuters: de allerkleinsten gaan op pad met ridder Eiwitje in pam Ename (Lijnwaadmarkt 20).
  • Familiezoektocht 'Het verborgen ei', met de Erfgoedapp: kom te weten wat ridders, monniken, de paashaas en het ei gemeen hebben. Voor gezinnen met kinderen tot ca. 12 jaar, in pam Ename (Lijnwaadmarkt 20).
  • Spoorzoekers Junior: opdrachten voor gezinnen met kinderen van ca. 6 tot 12 jaar in de tentoonstelling ‘Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht’ in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1).
  • Ontrafel de mysterieuze sporen, met kompas en Erfgoedapp: zoektocht voor gezinnen met tieners van ca. 10 tot 14 jaar langs het Enaamse erfgoed en bos, die start in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1).

Met groepen

Je kan het Erfgoedcentrum met een groep bezoeken, afhankelijk van de coronamaatregelen. Laat je je graag rondleiden door een gids? Dat kan. Die houdt rekening met de interesses en de wensen van de groep.

  • Elke dag mogelijk maar enkel op afspraak
  • Gratis toegang, prijs per gids: 60 EUR
  • Capaciteit: tot 25 personen per groep

Tip: combineer je bezoek aan het Erfgoedcentrum met een bezoek aan andere sites in Ename, Oudenaarde of de Vlaamse Ardennen. Vraag gerust naar tips.

Met klassen

Je kan het Erfgoedcentrum ook met de klas bezoeken en alles leren over zorgen voor erfgoed of aan de slag gaan met het erfgoed rond de school. Het Erfgoedcentrum maakt graag met jou een aanbod op maat. Neem contact op voor meer info.

Stel een vraag