De Provincie Oost-Vlaanderen neemt maatregelen tegen corona. Blijf op de hoogte: www.oost-vlaanderen.be/corona

Met kinderen of groepen

Met kinderen

Deze activiteiten zijn gratis, maar reserveren is wenselijk. Dat kan telefonisch op 055 30 03 44 of online

Expo's

Expo 'Spoorzoekers' met kinderen: Spoorzoekers Junior

Voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar is er van de tentoonstelling ‘Spoorzoekers. Landschap vanuit de lucht’ in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1) een Juniorversie met verschillende leuke opdrachten: puzzelen, tekenen, ... waarmee ze de geheimen van landschappen ontdekken.
Is er een kleinere broer of zus mee? Voor hen halen we de blokken uit!
Gratis en tijdens de normale openingsuren.

Reserveren is verplicht!

Expo 'Naar molens kijken' met kinderen: Molenaar Gezocht

In de tentoonstelling 'Naar molens kijken' in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1) is er een interactief parcours waar kinderen van ca. 6 tot 12 jaar de wondere wereld van wind- en watermolens ontdekken. Ze leren in welke weersomstandigheden je een molen kunt laten draaien, dat samenwerken belangrijk is, hoe tandwielen functioneren en ze laten de kunstenaar in zich los.

Gratis en tijdens de normale openingsuren.
Reserveren is wenselijk.

Expo 'De klokken van abt De Loose' met kinderen

In de tentoonstelling 'De klokken van abt De Loose. Beiaardcultuur in Vlaanderen, Oudenaarde en Ename' in het Erfgoedcentrum (Lotharingenstraat 1) is er geen specifiek kinderaanbod, maar de expo zelf is wel interactief opgevat: je kan zelf klokken luiden en beiaard spelen, fysiek en virtueel. Reserveren is wenselijk.

Met groepen

Je kan het Erfgoedcentrum met een groep bezoeken, afhankelijk van de coronamaatregelen. Laat je je graag rondleiden door een gids? Dat kan. Die houdt rekening met de interesses en de wensen van de groep.

Tip: combineer je bezoek aan het Erfgoedcentrum met een bezoek aan andere sites in Ename, Oudenaarde of de Vlaamse Ardennen. Vraag gerust naar tips.

Met klassen

Je kan het Erfgoedcentrum ook met de klas bezoeken en alles leren over zorgen voor erfgoed. Of we begeleiden jou om aan de slag te gaan met het erfgoed rond de school. Kortom, we maken graag met jou een aanbod op maat. Neem contact op voor meer info op erfgoedsiteename@oost-vlaanderen.be of bel 055 30 03 44.

Stel een vraag